Ясни са първите 9 екипа с пари за бизнес старт по JEREMIE

pari

Единият от двата фонд мениджъра на програмата за бизнес старт на инициативата JEREMIE – LAUNCHub - избра първите 9 екипа, в които ще инвестира 30 000 евро срещу дялово участие от 8-10%. Избраниците ще участват в програмата на фонда през есента, съобщиха от LAUNCHub.

Проектите бяха избрани след предизвикателно 4-дневно събитие, т.нар. Дълъг уикенд, който е и последния кръг от процеса по кандидатстване в LAUNCHub. По време на събитието, съпроводено с менторство и коучинг, шестнадесетте екипа-финалисти получиха обратна връзка за подобряване на презентационните си умения и рафиниране на бизнес идеята си. Целта бе те да подобрят представянето си по време на последния “Ден на предизвикателството” – презентация и сесия с въпроси и отговори пред Инвестиционния комитет, съставен от водещи бизнес специалисти.

Ето ги и деветте проекта, които направиха най-добро впечатление на експертите: AZ 4CAST (софтуер като услуга, “Business Intelligence” за прогнозиране на продажбите и влиянието им върху текущите маркетингови активности), Cinematic (социална мрежа за кинофенове и мобилно приложение за закупуване на билети), Coherent Labs (иновативно софтуерно решение, улесняващо програмирането на игри), Deed (уеб платформа за поставяне на предизвикателства към себе си и останалите), Habbits (мобилно приложение за деца до 8 години, съчетаващо забавление и изграждане на полезни навици), ID2Doc (продукт, автоматизиращ прочита на лични документи, ускоряващ работата с клиенти и ограничаващ възможността от скъпоструващи грешки), KBLE [‘keibl] (технология за търсене, разглеждане и споделяне на снимки, отличаваща се с релевантни резултати), Уча.се (Ucha.se) – социален уебсайт за специализирани образователни видео клипове за по-забавен начин на учене, Useful At Night (социална медия за парти персони, която помага да разбереш “къде е купонът довечера”).

“Много сме впечатлени от представянето и особено от прогреса на всички екипи, участвали в Дългия уикенд. Най-важно за нас, освен решението за инвестиция, бе да направим тези дни предизвикателни и ползотворни за всички участници”, коментира Любен Белов, управляващ партньор във фонда.

“Насърчаваме всички екипи, които не се класираха за финансиране, да продължат да работят по проектите си. Ние ще следим тяхното развитие и ще им помагаме по всякакъв начин, за да успеят да се представят още по-добре по времена на някой от следващите ни прозорци за кандидатстване”, добави другият управляващ партньор Тодор Брешков

Деветте екипа, два от които от Хърватска, ще бъдат поканени в София за период от 1-2 месеца, за да работят интензивно върху развитието на бизнес идеята и продукта си и да се възползват пълноценно от менторството, коучинга и нетуъркинга, които LAUNCHub ще им предоставят. Младите предприемачи ще участват във формираните според нуждите им мастер класове и отворени срещи със специалистите, от чиито съвети се нуждаят, за да се подготвят за т.н. Ден на инвеститорите, в който ще представят напредъка си с цел да получат допълнително финансиране от LAUNCHub или от външни инвеститори.

Продължителността на Акселераторската програма е гъвкава, което означава, че екипите могат да я “завършат” между 3 и 12 месеца. След финала на разработката на иновативния продукт или услуга, в най-добрия случай екипите ще получат последващо (SEED) финансиране от LAUNCHub или друг заинтересован инвеститор.

 

 

 

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.