Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | August 14, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Търговец на зърно и слънчоглед придобива производителя на олио “Клас Олио”

Търговец на зърно и слънчоглед придобива производителя на олио “Клас Олио”

Търговецът на зърно и слънчоглед Меджик Флейм“ ЕООД иска да придобие производителя на олио „Клас Олио“, вижда се от публикация на сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Сделката обхваща и свързаното дружество „Кабакум Груп Експорт – Импорт“ ЕООД, което осъществява външнотърговската дейност във връзка с износа на продуктите, произвеждани от „Клас Олио“.

„Меджик Флейм“ произвежда и търгува и с продукти, производни на технологичния отпадък от основното производство, вкл. натрошено слънчогледово семе и екобрикети, както и търгува със зърнени култури, посочва се още в документа, публикуван на сайта на антимонополния регулатор.

„Клас Олио“ произвежда сурови и рафинирани масла и мастни киселини, основно от слънчогледово семе, както и екобрикети, шрот и други от технологичния отпадък от основното производство.

Според уведомлението сделката ще окаже влияние на пазара на слънчогледово семе в България, пазара на производство на натрошено слънчогледово семе/чипс, пазара на производство на екобрикети.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.