Новият комплекс на „Каменица“ е финализиран

каменица-1

Новият комплекс на „Каменица“, чиято инвестиция е 2 млн. евро отвори врати в Пловдив. Той включва микропивоварна за производство на крафт бира, музей, класически ресторант-бирария, магазин за сувенири, парк с пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за културни и социални събития, пише investor.bg.

Цялата триетажна сграда е разположена около съществуващия 90-метров комин.

Дружеството е част от една от най-големите пивоварни компании в света Molson Coors, която за последните 5 години е инвестирала 70 млн. долара в развитието на своята дейност в България и разширяване на пазарния си дял.

Благодарение на инвестицията са открити около 40 нови работни места в града.

По време на откриването присъства и американският посланик Ерик Рубин. Той припомни, че САЩ са една от водещите страни източници на преки чуждестранни инвестиции в България.

Кметът на Пловдив Иван Тотев призна, че е доволен от решението на „Каменица“ да продължи историята си в Града на тепетата.

„Знаете, че в бизнеса няма сантименти и беше въпрос на време индустриалното производство да бъде преместено от мястото, на което до скоро се намираше, защото с разрастването на града то попадна в сърцето на жилищен квартал", каза Тотев.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.