Заработи онлайн система за оценка на компетенциите на работната сила

work

Представителите на българския бизнес, работещите, безработните, студентите и учениците, както и на университетите и професионалните училища вече могат да ползват онлайн система, чрез която да сравняват и уеднаквяват стандартите си за знания, умения и компетенции, свързани с упражняването на различни професии и длъжности. Платформата My Competence, разработена от Българската стопанска камара в рамките на европроект, е достъпна за потребителите на адрес www.mycompetence.bg. Това съобщиха от бизнес организацията на официално откриване на системата във вторник, на която присъстваха представители на бизнеса, университетите и държавната администрация.

В рамките на сайта потребителите могат да намерят информация за 400 ключови длъжности, а  до края на 2013 г. ще бъдат разработени модели на още 200. Компаниите ще имат възможността да разработват свои фирмени компетентностни модели, а търсещите работа – да ползват 25 инструмента за онлайн оценка на компетенциите, както и платформа за електронно обучение. За все още учещите има разработен каталог с ресурси за развитие – пътища за обучение и развитие на компетенциите (краткосрочни курсове; каталог на възможностите за придобиване на образователна и квалификационна степен – гимназии, университети, специалности и учебни програми; семинари; конференции; специализирана литература за самоподготовка);

До момента в рамките на тестовия период на MyCompetence 42 предприятия са разработили профили на ключови длъжности чрез използване на възможностите на системата за оценка на компетенциите. В реализацията на проекта пък са участвали  включиха 37 браншови и регионални организации на работодателите, над 400 мениджъри и специалисти от 220 пилотни предприятия, специалисти от МОН, МТСП, НАПОО, преподаватели и консултанти от 21 университета и 17 водещи консултантски  агенции за управление на човешките ресурси, съобщават от БЧК.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.