В България заработи платформа за мобилно поръчване на такси

Пламен-Желязов-съосновател-на-приложението

Taxistars е името на първата по рода си у нас платформа за мобилно поръчване на такси. За разлика от приложения като Taxi Me, тя се отличава с това, че обединява различни мобилни приложения и таксиметрови компании, обединявайки ги в една cloud - базирана мрежа. Taxistars разполага и със собствени мобилни приложения за операционните системи Android и iOS, а предстои разработката на версии за Windows Phone и други системи.

Платформата на практика променя изцяло начина, по който можем да си поръчаме и да използваме такси. Тя ни позволява да видим в реално време на екрана на телефона своето местоположение, както и това на най-близките до нас коли, да си повикаме такси и след като някой от шофьорите приеме поръчката, да разгледаме неговия профил, информацията за автомобила му, както и рейтинга, който са му дали други потребители.

Докато колата идва към нас, ние можем да виждаме в реално време нейното местоположение на картата. Самата поръчка пък се инициира изключително лесно и бързо - с няколко клика на дисплея на смартфона или таблета. Освен това потребителите могат да изберат и предварително съхранени адреси и маршрути, което улеснява процеса още повече. В бъдеще се очаква системата да позволява и електронно заплащане за таксиметровата услуга.

В мрежата на Taxistars до момента са включени няколко мобилни такси приложения и 300 автомобила на таксиметрови компании, които работят на територията на София (Yellow taxi), Пловдив (Вивант и Перфект такси) и Бургас ( Индикар). В близките месеци компанията планира да разшири своето покритие като е отворена за всички такси компании и партньори желаещи да предоставят достъп до своите услуги по мобилен път.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.