„Арома” откри новия си завод за 14 млн. лв.

Nov_zavod_aroma

„Арома” откри на официална церемония в четвъртък новия си завод в столичния квартал „Илиянци”. Инвестицията е на обща стойност 14 млн. лв., 8 от които са вложени в обновяване на производствената база на козметичната компания.

Новият завод е с 10 080 кв.м. площ и отговаря на всички условия на стандарта за "Добри производствени практики” (GMP), благодарение на които Арома създава козметични продукти, които покриват изискванията за високо качество и благоприятна среда за производство, коментира изпълнителният директор на  „Арома” АД Димитър Луканов в рамките на откриването.

Инсталациите на обекта са съобразени с последните достижения в областта и са свързани с енергийната ефективност, намаляване на загубите на вода, както и изхвърляне на вредни емисии в атмосферата.  Лабораториите и производството са оборудвани със съвременни технологии, които позволяват предварителен и последващ контрол на качеството: от вложените суровини и материали до готовата продукция. Увеличаването на капацитета на завода позволява производството на годишна база на : 20 млн. броя пасти за зъби, 20 млн. броя бои за коса, 15 млн. броя козметика, 5 млн. броя туби и 15 млн. броя шампоани/ душ гелове.

По думите на Луканов, компанията не е изпитвала проблеми нито с намирането на финансиране за инвестицията, нито с получаването на разрешително за строеж.

„Освен това Арома се утвърждава като износител в над 50 държави на пет континента и това се доказва от факта, че 70 % от производството на компанията е насочено към външни пазари, в т.ч. производството на продукти под чужди марки за водещи компании и големи търговски вериги в Англия, Франция, Холандия, Швеция, Дания, Норвегия, Финландия и др.”, добави още той.

 

Автор: Кристина Николова

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.