Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | June 3, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Американската компания за изнесени услуги Sutherland открива нов офис в Пловдив

Американската компания за изнесени услуги Sutherland открива нов офис в Пловдив

Американската компания за изнесени услуги Sutherland ("Съдърланд глобал сървисиз"). която обслужва клиенти от цял свят, открива 61-ия си офис. Той се намира в Пловдив и до края на 2020 г. в него ще работят 300 служители. Наетите през тази година ще бъдат около 100 души с немски език и базисни компютърни умения.

В България компанията вече има офиси в София, Варна и Бургас, в които работят общо 2800 служители, пише capital.bg.

На пресконференция в община Пловдив кметът Иван Тотев каза, че разговорите за новия офис се водят от 5 години.

"За нас американският инвеститор е важен с това, че ще подкрепи стремежите на града да задържа младите хора тук, но съм длъжен да предупредя Sutherland, че стъпват на силно конкурентен пазар, на който оперират 120 фирми с над 4000 служители с високо заплащане на труда от IT, споделени и аутсорсинг услуги", каза Тотев.

Изпълнителният директор на Sutherland за България Димитър Гълъбов заяви, че офисът в Пловдив е свързан с голям проект на клиент, с който Sutherland работи повече от 15 години. "От България работим за този клиент от 5 години, като за него се налагаше да разширяваме офисите си в трите други града, но сега това не е достатъчно", каза той.

Изпълнителният директор на компанията за България обяви, че през 2018 г. са постигнали над 30 на сто растеж на приходите спрямо предходната година. "От стъпването ни в България през 2008 г. досега растем с около 20% годишно", заяви Гълъбов. От страната ни се обслужват общо 20 клиента по цял свят, а глобално Sutherland обслужва 120 клиента, които са сред най-богатите 1000 фирми в света.

Стартовият клиент в пловдивския офис е глобален лидер с on-line платформа за търговия и по негово изрично изискване засега Sutherland не разкрива името му. От Пловдив ще бъдат обслужвани клиенти на немски език.

Офисът на Sutherland е позициониран в офис парк "Пловдив". Според Гълъбов заплащането ще бъде на нивото на София и ще е в границите на 2000-2500 лева месечно.

Нина Янчовска – мениджър "Маркетинг" за България на Sutherland, обясни, че предлагат на новите служители възможности за 4-, 6- и 8-часов работен ден, така че могат да работят и студенти. Освен базова заплата, служителите получават и бонуси в зависимост от резултатите на труда им, както и годишна индексация на заплащането.

"При нас е практика по-високите позиции във фирмата да се заемат от хора, които работят в нея, това е добър стимул за кариера. Ще започнем да обслужваме клиенти на немския пазар. Догодина ще разширим търсенето на кандидати с други езици и професионални умения", заяви Нина Янчовска.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.