Какво е бъдещето на работата и как да изградите мечтаното работно място на вашите служители?

Какво е бъдещето на работата и как да изградите мечтаното работно място на вашите служители?

Мненията за това как ще изглеждат работните места в бъдеще са разнопосочни. Някои смятат, че връщането в офисите е неизбежно, а други - че работата ще стане напълно отдалечена или ще приеме някакъв хибриден модел.

Убеждението, че физическото присъствие е основният ключ към производителността на служителите обаче трябва да бъде прекратено, пише онлайн изданието Entrepreneur.com.

Компаниите със силна култура и висока ангажираност и производителност на служителите се адаптират по-лесно към променящия се свят на работата. За тези с проблеми пукнатините стават по-изразени от всякога.

Като цяло различни проучвания показват, че гъвкавият подход към работата помага на бизнеса да запази най-добрите си служители, като им дава възможност да си вършат работата по начин, който отговаря на техните нужди. Нуждата от гъвкави решения е подкрепена от Deloitte Millennial Survey 2016: 75% от анкетираните заявяват, че биха искали да започнат или по-често да работят от дома или на други места, където се чувстват по-продуктивни.

Здравната криза в момента дава на бизнеса възможност да наеме най-добрите хора без да се притеснява за географското им местоположение. Офисът има своето място в бизнеса, но елементът на избор е важен.

И така, какво е бъдещето на работното място? Как да подходите към вашите служители - ето предложенията на изданието.

Оценете длъжностните функции и преценете дали те трябва да бъдат базирани в офиса

Чрез извършване на оценка на всички работни позиции ще се види кои роли трябва да са базирани офиса и кои могат да бъдат изцяло или частично отдалечени. Така ще идентифицирате къде стои грижата за вашите служители и осигуряването на грижа за вашите клиенти.

За много офис базирани работни места хибридно решение е работещо и дава както на служителите, така и на работодателите най-доброто от двата свята.

Слушайте какво вашите служители искат и от какво имат нужда

Работодателите могат да си мислят, че знаят какво искат служителите им, но да не са отделили време да ги питат и да насърчават открита и честна обратна връзка. Ако вашите служители искат хибридно решение и гъвкавост или напълно отдалечена работа и няма конкретни изисквания за работа на място, тогава има ли смисъл да го отричате?

За да привлечете най-добрите таланти, трябва да се погрижите да осигурите гъвкавост. Позволявайки това, вие се доверявате на служителите, което от своя страна поражда лоялност.

Предефинирайте представянето и повишенията

В известен смисъл кризата изравни условията за всички служители. Тези, които не са могли да присъстват на офис нетуъркинг, екипни излизания на по питие и партита, може би са усетили, че това пречи на перспективите им за издигане в службата.

Онлайн светът създава повече приобщаване, в някои случаи, когато работодателите са избрали да положат усилия за развитието му. Участието в социален виртуален разговор е много по-осъществимо за тези, които може би са се чувствали изключени от други инициативи преди.

Променяйки начина, по който оценяваме представянето на хората и го разглеждаме в светлината на текущата им ситуация, започваме наистина да виждаме как се представят нашите хора. Дългите часове не винаги се равняват на по-добра работа или по-висока производителност. Трябва да признаем това.

Създайте прозрачна култура

Ако ще имате изцяло отдалечено или хибридно работно място, все пак трябва да създадете усещането за връзка с компанията и общността. Това означава да се предадат ясно ценностите и културата на работното място. И това е само част от уравнението. С избора и свободата идва и отговорността. Ако дадете на служителите си това, което те искат, те са по-склонни да ви дадат това, което искате.

Трябва да помогнете на хората да разберат какво се очаква от тях, как трябва да работят и да вземат решения и да им кажете как може да изглежда доброто представяне в различни ситуации. След това можете да въведете системите и поддръжката, необходими на вашите служители, за да работят на най-високо ниво.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.