Десет стажанти ще трупат знания и опит в "Лидл България" това лято

Десет стажанти ще трупат знания и опит в "Лидл България" това лято

"Лидл България" за пета поредна година предлага платен стаж на студенти от България и чужбина. Стажантската програма се провежда от 1 юли до 30 август.

Кандидатстването за отворените позиции е до 15 май. Всеки студент, който желае да натрупва знания и опит, може да разгледа проектите, които са специално подготвени от различни отдели на компанията в централата на компанията в София.

За времето на стажа си младежите получават месечно заплата от 1 300 лева бруто и 200 лв. ваучери, както и други придобивки. Те имат възможност да ползват за 5 дни неплатен отпуск, ако искат да отидат на море. По време на стажа се обучават по предварително създадена програма. Участват в събития, организирани за тях. Ангажират се с общ проект и обменят опит помежду си и с колеги.

"Лидл България" инвестира близо 10 000 лева в обучения и развитие на всеки стажант за двумесечния период на програмата. Сред тях са управление на проекти, бизнес комуникация, изграждане на личен бранд в социалните мрежи, презентационни умения, как да бъдем успешни кандидати за работа и други.

За да бъдат приобщени и да се адаптират плавно към работната среда, стажантите преминават и през онбординг. За тяхното личностно и професионално обогатяване се провеждат мотивационни срещи с мениджмънта и получават достъп до библиотека с електронни обучения.

Проектите за стажантите са в отдели "Корпоративни комуникации", "Администрация", "Продажби", "Логистика", "Управление на стоки", "Право и нормативно съответствие", "Човешки ресурси" и "Lidl Plus". Още при кандидатстването си те посочват проекта, който им е най-интересен и по който искат да работят. Сред проектите са "Стратегия за устойчиво развитие на Лидл", "Анализ и оптимизиране на потребителското преживяване в Lidl Plus", "Проучване и анализ на медии и изготвяне на годишен календар за комуникация", "Концепция Perfect Day - работна атмосфера по време на коледните празници", "Оптимизиране на потока на информация в направление Управление на стоки", "Анализ на тенденции в логистиката и оценка на приложимост в Централен склад", "Оптимизация на дейността в направление Право и нормативно съответствие", "Актуализация и допълнения на физиологичен режим на труд и почивка", "Концепция за развитие на общност Lidl Таланти" и други.

Проектите са разработени, така че стажантът да работи и финализира проекта в рамките на стажа и да представи резултати от своята работа пред мениджмънта на компанията. За всеки проект е определен обучен ментор, който да помага и наставлява стажанта в реализирането на проекта и оперативните задачи в отдела.

Стажанти от предишни издания на програмата вече са част от екипа на ритейлър номер 1 в Европа. Сред тях е и Борис Дедухов, който работи на 4 часа като сътрудник промоции хранителни продукти, като успешно съчетава работа си с ученето в университета. Той споделя, че преди година е имал известни колебания и притеснения дали да кандидатства в програмата. По думите му, ако днес трябва да се обърне към Борис от тогава, би си казал: "Действай още сега, не чакай, работи върху нещата, които искаш!". Това е и съветът му към всички младежи, които търсят развитие и опит в стабилна международна компания, лидер в своя сектор.

Повече за отворените стажантски позиции можете да научите тук: https://jobs.lidl.bg/uchenitsi-i-studenti/stazhantska-programa-2024

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.