Чисти технологии, чиста природа: Acronis София почиства любими природни обекти

Чисти технологии, чиста природа: Acronis София  почиства любими природни обекти

Добрата киберхигиена и чистотата на дигиталните активи са основен фокус в развойната дейност на Acronis. Киберсигурността е една от базовите и жизненоважни потребности в живота на съвременния човек - редом с дома и храната, чистите въздух и вода, знанието. Така, както сме способни да създаваме технологии, които постоянно вдигат летвата в света на кибербезопасността, ние постоянно помагаме за подобряването и на останалите жизненоважни условия - чрез нашата всеотдайна фондация Acronis Cyber Foundation Program.

През септември 2023 г. Acronis Cyber Foundation Program насочи вниманието си към едно от ценните природни места в околността на София, нуждаещи се от по-добра хигиена - местността "Копитото" в Природен парк "Витоша". Нуждата от грижа за този кът е належаща именно сега - в края на лятото, когато хиляди хора са посетили красивото природно кътче и мнозина са оставили своя мръсен "отпечатък". Затова екипът на Acronis се зае с почистването му, за да може "Копитото" отново да е приятна дестинация за излет за всички жители на София.

В началото на септември екип от 62 служители на Acronis, заедно с членовете на техните семейства, се впуснаха в живописната гориста местност "Копитото" - любимо на любителите на природата в София. Хората от екипа на Acronis бяха решени да отърват това чудно място от отпадъците. Задружните усилия на екипа усилия доведоха до извозването на над 200 килограма пластмасови боклуци и различни малки отпадъци, включително фасове от цигари и опаковки от бонбони. Воден от ентусиазъм, екипът почисти изцяло и изоставената сграда и изоставения кладенец на Копитото, който години наред е служил като импровизирано общо кошче за боклук на посетителите на "Витоша".

Съгласно споразумението с администрацията на парка, екипът на Acronis пое инициативата да защити и съхрани удобствата на гората и лакира всички налични пейки и маси. Някои от тези места за сядане бяха обрасли в гъсталаци, които ги правеха недостъпни и невидими за посетителите. Затова преди лакирането служителите на Acronis старателно почистиха местата от гъсталака.

"Нашият екип обмисляше организирането на почистване от близо година, но доскоро това беше само идея," сподели Татяна Алексеева, движещата сила зад тази инициатива, относно своето вдъхновение. "В разгара на лятото с моето семейство потърсихме разхлада из склоновете на Витоша и за пореден път останахме очаровани от привилегията да имаме планина само на час път от София - но също така бяхме и шокирани от замърсяването, породено от човешкото присъствие. Точно това беше искрата, от която пламна превръщането на идеята в действие. Свързах се с нашия екип на Програмата на фондация Acronis Cyber Foundation Program и заедно организирахме този екипен излет до "Копитото" с благородна кауза", допъни Татяна Алексеева.

Acronis обединява защита на данните и киберсигурност, за да осигури интегрирана и автоматизирана кибер-защита, гарантираща справянето с предизвикателството на модерния дигитален свят SAPAS - безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност. Предлагайки гъвкави модели на внедряване, които отговарят на изискванията на доставчиците на услуги и ИТ професионалистите, Acronis осигурява върхова кибер-защита за данните, приложенията и системите посредством иновативни антивирусни решения, бекъп, аварийно възстановяване и защита на крайните устройства от ново поколение, всички стъпващи на изкуствен интелект. С усъвършенстваната технология за предпазване от злонамерен софтуер, базирана на най-модерния машинен разум, и технологии за удостоверяване на данни, базирани на блокчейн, Acronis предпазва всяка среда - от облака до хибридните системи и до инсталационните решения - на ниска и предвидима цена.

Acronis е швейцарска компания, основана в Сингапур. Чествайки две десетилетия на иновации, Acronis има повече от 2000 служители в 45 локации. Решението Acronis Cyber Protect е достъпно на 26 езика в повече от 150 страни и се използва от 18 000 доставчици на услуги за предпазването на над 750 000 бизнеса.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.