Тим ВИЖЪН България вече предлага у нас системата Microsoft Dynamics NAV под наем

Българската консултантска компания Тим ВИЖЪН България започна да предлага на пазара у нас системата за управление на бизнеса Microsoft Dynamics NAV във версия под наем. Екипът вече стартира първото внедряване на новата версия, а клиент е разработчикът на системи за паркиране, наблюдение и контрол на достъпа Янтра Технолоджи ООД. Предлагането на софтуер под наем, известно още с името „софтуер като услуга“ (SaaS – Software as a Service) представлява модел, при който системата не се закупува, а се заплащат месечни вноски за нейното ползване.

Предимствата на този подход са много – клиентът спестява средства от закупуване на сървърна инфраструктура, заменяйки тези капиталови разходи с регулярни месечни разходи за наетия софтуер. Освен това той спестява от скъпоплатен ИТ персонал, а самата ERP система се намира в професионален център за данни, което увеличава значително надеждността и сигурността при използването на едно толкова важно за компанията решение. Не на последно място системата е много по-скалируема и може да се развива заедно с фирмата – клиент, а добавянето и премахването на лицензи е изключително лесно.

„Предлагането на Microsoft Dynamics NAV под наем e от огромно значение за малкия и среден бизнес, тъй като позволява малки и стартиращи фирми с ограничени възможности да се сдобият с пълноценна система за управление на бизнеса от световен клас. Днес у нас възникват все повече малки компании с амбиции за бързо разрастване, които имат ясно изразена нужда от ERP система и възможността да им предложим едно решение под наем, което да расте заедно с тях е от особена важност. Примерът с Янтра Технолоджи е точно такъв. Това е една много перспективна и бързо развиваща се фирма, която същевременно все още не е голяма. Затова и проектът ще бъде надграждан с времето като първоначално внедрихме три лиценза, но предстои техният брой да се увеличава“ - заяви Анастас Шопов, мениджър Бизнес консултиране в Тим ВИЖЪН България.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.