Строителството на проекта Гранд Каньон в столичния кв. Младост се удължава с 2 години

stroitelstvo-Pixabay

На днешното си заседание Министерският съвет одобри допълнително споразумение към Меморандум за разбирателство между България и „Гаранти - Коза България“ за изпълнението на приоритетния инвестиционен проект „Гранд Каньон – София“ в район Младост, гр. София, съобщава пресслужбата на правителството.

С документа се удължава срока за изпълнение на проекта с две години поради отчетено съществено забавяне в изпълнението на административни процедури. Удължава се и срокът на сертификата за приоритетен проект, издаден на основание подписания меморандум, посочва се в съобщението.

Проектът „Гранд Каньон-София“ предвижда изграждането на комплекс със смесено предназначение, съчетаващ търговска част, хотелски комплекс, парк с множество атракционни езера, скейтборд парк и открита детска площадка.

Проектът е разработен така, че да популяризира столичния район „Младост“ като предпочитано място, обединяващо възможността за пазаруване, настаняване, отдих и живот в града.

Общият размер на инвестицията е 120 млн. лева. След въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени 240 нови работни места.

В първия етап ще бъдат изградени 5-звезден хотел, две жилищни сгради и търговски център с места за отдих. В комплекса се предвижда да бъдат изградени общо шест жилищни сгради, които носят имената на големи български планини – Рила, Витоша, Пирин, Родопи, Стара планина и Странджа. Височината им е в диапазона 16 - 30 етажа.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.