Софтуерната компания "Сирма Груп Холдинг" придобива разработчика "Сайънт" за неназована сума

Софтуерната компания "Сирма Груп Холдинг" придобива разработчика "Сайънт" за неназована сума

Софтуерната компания "Сирма Груп Холдинг" АД е сключила окончателно споразумение за придобиване на мажоритарен дял от "Сайънт" - бързоразвиващ се, вертикално фокусиран доставчик на ИТ решения със седалище в София, съобщават от холдинга.

"Сайънт" официално ще стане част от "Сирма Груп Холдинг", като запази своята мисия, фокус и мениджърски екип, допълва се в съобщението. "Сайънт" ще работи като независимо дъщерно дружество.

Не се посочва стойността на сделката.

Придобиването е в съответствие със стратегията за растеж и развитие на "Сирма Груп Холдинг" и се очаква да улесни навлизането на групата в нови вертикални пазари и географски региони. "Сайънт" ще може да се възползва от ускорен растеж и инвестиции в бизнес линии с голямо търсене на клиенти, като например управлявани услуги и поръчков SaaS.

"Сирма Груп Холдинг" е създадена през 1992 г. Специализира в разработка на софтуер по поръчка, ИТ и бизнес консултации и професионални софтуерни услуги в няколко области - банкиране и застраховане, пазарно разузнаване, здравеопазване, опаковане и измерване.

"Сайънт" е създадена през 2016 г. в София и има офиси в Пловдив и Ямбол в България, както и в Тирана, Албания, и Оломоуц, Чехия. Компанията разработва ИТ решения за специфични сектори на индустрията, включително пътувания и хотелиерство, логистика и транспорт, финанси и банкиране, като работи както с големи предприятия, така и със стартиращи компании по цял свят. Компанията разработва технически решения, включително big data и business intelligence, машинно обучение и формира стабилни и съвместими интеграции и интерфейси за нови цифрови платформи и наследени системи.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.