Русе събра международни лектори нa конференция за онлайн търговия

Русе събра международни лектори нa конференция за онлайн търговия

Второто издание на конференцията Digital4Ruse се проведе през изминалата събота и превърна крайдунавския град в своеобразен е-commerce hub.

В събитието взеха участие дванадесет лектори от България и Румъния, които подробно разгърнаха темата за международната онлайн търговия пред близо 170 посетители.

Как да се подготвим за онлайн бизнес и какви са съветите на юристите, какво знаем и какво - не, за международната електронна търговия и как да представим успешно нашия онлайн магазин на международната сцена бяха част от въпросите, които получиха отговори от експертите-лектори на Digital4Ruse.

Конференцията се проведе на 8 април в Канев център и беше открита от кмета на града Пенчо Милков, Любомир Атанасов, основател на конференциите Digital4, и ректора на Русенския университет "Ангел Кънчев" акад. Христо Белоев дтн, който беше домакин на събитието.

Пенчо Милков приветства участниците и подчерта: "От Русе тръгват десетки начинания и съм удовлетворен, че големият потенциал на града ни се оценява от дигиталния бранш и ще се инвестира в развитието му". Той допълни, че Digital4Ruse и подобни срещи ще допринесат за разкриването на нови възможности пред водещите компании в тази сфера.

След приветствието си към участниците на Digital4Ruse акад. Белоев отбеляза, че домакинството на подобен тип събития допринася за престижа на Русенския университет. Любомир Атанасов изказа благодарността си за подкрепата и домакинството на Русе. Той подчерта, че едно събитие е успешно, когато на него се срещат и запознават бъдещи бизнес партньори, а за своите 8 години конференциите Digital4 са създали много такива срещи и продължават да създават условия за това.

Русе беше първата спирка от наситения събитиен календар на инициативите, обединени под бранда Digital4. През този месец още два града ще бъдат домакини на конференциите - Благоевград на 22 април и Бургас на 27 и 28 април.

Пилотното издание на Digital4Blagoevgrad ще представи Новите дигитални възможности за 2023 г. и ще предложи на посетителите полезна и интересна програма. Темата за онлайн търговията ще бъде продължена на Digital4Burgas: Иновации, технологии и e-commerce в първото двудневно събитие в календара за тази година.

Digital4Ruse се осъществи в партньорство с Община Русе, Българо-Румънската търговско-промишлена палата, Русенска търговско-индустриална камара, Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия, Enterprise Europe Network Bulgaria и Русенски университет "Ангел Кънчев".

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.