Промените в WhatsApp през 2021 г.: Как да се възползваме от тях

Промените в WhatsApp през 2021 г.: Как да се възползваме от тях

За 12 години съществуване приложението за съобщения WhatsApp пусна някои актуализации, като известните персонализирани тапети, новият емотиконен инструмент за търсене, както и възможност да заглушите вашите чатове завинаги.

Приложението продължава да разработва нови инструменти и функционалности, които ще бъдат готови тази година, пише онлайн изданието entrepreneur.com.

След около месец приложението ще актуализира своите условия за използване. Актуализацията ще включва инструмент, който компанията ще използва за изпращане на конкретни съобщения до потребителите, според портала WABetaInfo, който се позовава на вътрешна информация на компанията.

Съобщенията няма да се изпращат чрез чат, а ще се появяват като специално известие в приложението, ще може да се пренасочват към външни сайтове или да изискват специфични действия от потребителите.

Режим на почивка

Понастоящем приложението разработва "режим на почивка", за да позволи на потребителите да архивират разговори и групи за известно време, за да заглушат и деактивират известията в чата. Тази необходимост произтича от факта, че много потребители не искат да участват в разговор, но на свой ред не могат да се оттеглят по някаква причина.

Покупки директно от приложението

Както вече е известно, акаунт в WhatsApp може да се използва като бизнес среда. Това прави тази опция много полезна, тъй като подобно на приложения, свързани с нея, не много отдавна те интегрираха покупки чрез споменатото приложение за съобщения.

Обаждания и видеообаждания в десктоп версия

Обажданията и видеообажданията са основните нововъведения, които WhatsApp ще представи през 2021 г. за уеб и настолни версии. Функционалността е в бета версия, но е една от най-очакваните.

Избор от много устройства

Очаква се въвеждане на възможност един и същи акаунт да се ползва от четири различни устройства. Приложението може да се използва без основният смартфон да е свързан към интернет, което позволява използването на WhatsApp Web дори телефонът да е изключен.

Самоунищожение на определено визуално съдържание

Компанията работи по функция, която има за цел да подобри нивото на поверителност на своята платформа. Това е инструмент, който изтрива всеки прикачен файл - изображение, видео или анимиран файл, изпратен до контакт, след като получателят го е отворил.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.