Компанията за киберзащита Acronis получи над 250 млн. долара финансиране от частни инвеститори

Компанията за киберзащита Acronis получи над 250 млн. долара финансиране от частни инвеститори

Компанията за киберзащита Acronis получи над 250 милиона долара финансиране от CVC Capital Partners VII и други инвеститори.

Acronis ще използва средствата за по-нататъшно ускоряване на растежа чрез разширяване на уникалното си портфолио от интегрирани продукти за киберзащита. Значителна част от инвестицията също ще бъде използвана за по-нататъшно подобряване на инициативите на пазарната стратегия на Acronis чрез разширяване на широката си партньорска мрежа - най-вече за доставчици на управлявани услуги, за да им помогне да обслужват по-добре нуждите от киберзащита на своите клиенти.

Инвестицията оценява компанията на над 2,5 милиарда долара.

"Талантливите екипи за управление и научноизследователска и развойна дейност на Acronis са инвестирали значителни ресурси, разработвайки иновативно решение "MSP in a box " с интегрирани бекъп, възстановяване след срив, киберсигурност, дистанционно управление и инструменти за осъществяване на работния процес", каза Leif Lindbäck, Старши управляващ директор на CVC Capital Partners. "Acronis предоставя решения от критично значение за повече от 10 000 доставчици на услуги и половин милион за малкия и среден бизнес. CVC има богат опит в киберсигурността и партньорството си с успешни предприемачи и ние се радваме да се обединим със Сергей Белоусов и екипа на Acronis, за да ускорим растежа на компанията. "

Acronis Cyber Protect е първото унифицирано решение за киберсигурност и защита на данните, интегрирано по естествен път, така че доставчиците на услуги да могат да управляват тези критични функции, предоставяйки цялостна киберзащита на по-ниска цена.

"С това допълнително финансиране ще ускорим развитието на нашето продуктово портфолио и ще инвестираме повече в успеха на нашите партньори," каза Сергей Белоусов, Основател и главен изпълнителен директор на Acronis. "Нашата цел е да развием водеща на пазара технология и да помогнем на нашите партньори да увеличат печалбите си, като същевременно осигурим най-добрата защита за нашите клиенти."

Acronis ще продължи да инвестира в ресурси за персонал, разраствайки глобалните си екипи по продажби и наемайки нови ИТ таланти за своите развойни центрове в България, Израел, Сингапур, Швейцария и САЩ.

Фокус върху партньорите

Фокусирането върху нарастващата партньорска мрежа е от решаващо значение за стратегията на компанията за бърз растеж. През февруари компанията стартира партньорската програма #CyberFit Partner Program в подкрепа на развитието на фокусираните в облачни технологии дистрибутори и доставчици на услуги. През март Acronis предостави нова версия на Acronis Cyber Protect Cloud - позволявайки на партньорите да предоставят цялостна киберзащита за всички работни натоварвания при ниски разходи. През април Acronis представи новия си партньорски портал, предоставящ лесен достъп до съдържание, инструменти и обучение за партньори.

С новото финансиране Acronis ще разшири подкрепата си към партньори, фокусирани в облачните услуги, предоставяйки им допълнителни ресурси за продажби и маркетинг, по-бърза и локализирана техническа поддръжка, локални центрове за данни на 111 локации в целия свят и т.н.

"Acronis стои начело на движението за киберзащита, утвърждавайки се като пионер в решенията, които обединяват киберсигурност с иновативна защита на данните. Продължавайки да разширяват своите технически възможности и партньорска мрежа, стойността, която те предлагат на пазара, само ще се увеличава," отбеляза Phil Goodwin, Research Director, Cloud Data Management for Protection for IDC.

Доставчиците на услуги, които се интересуват да научат повече за това как могат да се възползват от фокусирания върху партньорите подход на Acronis, могат да посетят https://www.acronis.com/en-us/partners/.

За Acronis

Acronis обединява защитата на данните и киберсигурността, за да осигури интегрирана, автоматизирана киберзащита, която решава предизвикателствата на съвременния дигитален свят за безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността (SAPAS). С гъвкави модели за внедряване, които отговарят на изискванията на доставчиците на услуги и ИТ професионалистите, Acronis осигурява превъзходна кибер защита за данни, приложения и системи с иновативни решения за управление за анти-малуер, архивиране, възстановяване след срив и защита на крайните точки от следващо поколение. С всепризнатия анти-малуер, базиран на AI и базираните на блокчейн технологии за удостоверяване на данни, Acronis защитава всяка среда - от облачна през хибридна до локална - на ниска и предвидима цена.

Основана в Сингапур през 2003 г. и учредена в Швейцария през 2008 г., Acronis вече има над 1500 служители в 33 локации в 18 държави. На решенията на Acronis се доверяват повече от 5,5 милиона домашни потребители и 500 000 компании, включително 100% от Fortune 1000, и професионалните спортни екипи от най-високо ниво. Продуктите на Acronis се предлагат от 50 000 партньори и доставчици на услуги в над 150 държави на повече от 40 езика.

За CVC Capital Partners

CVC е водеща консултантска компания за инвестиции с мрежа от 23 офиса в цяла Европа, Азия и САЩ, с приблизително 118 милиарда щатски долара активи на управление. Основана през 1981 г., средствата, управлявани или консултирани от CVC, се инвестират в над 90 компании по целия свят, които с обща годишна стойност на продажбите от около 100 милиарда щатски долара и повече от 450 000 наети служители. За повече информация относно CVC, моля посетете: www.cvc.com.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.