Как един бизнес с кауза успя да се адаптира към промените по време на криза, използвайки дигиталните технологии

vihra-irena-tierraverdebg

 

Дори в настоящата трудна ситуация не липсват добри примери за организации, които успяват да се адаптират към промените. Един интересен пример в това отношение е фирма Тиера Верде България. Благодарение на своя фокус върху обществено значими каузи, полезни образователни и информативни кампании, както и умното използване на новите технологии, тя не само запазва дейността си през последните седмици, а и я разширява.

 

Тиера Верде България е малка фирма, която предлага широк набор от екологични продукти за дома. Силният фокус върху устойчивото развитие, който двете основателки Вихра Динчева и Ирена Събева споделят, е причината те да предложат множество различни продукти за всички потребители у нас, които искат да живеят без токсини, с по-малко пластмаса и боклуци в домакинството си. От екологични препарати, през чанти и торбички от еко памук, до битови пособия, предпазни маски за многократка употреба и продукти за грижа за тялото - мисията на двете бизнес дами е да подпомогнат цялостното преминаване на домакинството и ежедневието ни към по-екологични и здравословни решения.

 

Кризата с COVID-19

 

Подобно на много други търговски обекти, с въвеждането на извънредно положение в България, физическият обект на фирмата в София затваря врати. Това води до осезаем спад в директните продажби. Нейният електронен магазин tierraverde.bg обаче помага на бизнеса да изпълнява дейността си, но онлайн.  Заедно с това екипът зарежда хранителни, био магазини и други обекти, които продължават да работят.

 

Нови социално значими инициативи

 

Съвместно със свои партньори, екипът подготвя кампания за подкрепа на хора с ниски доходи, като ще им предоставя работа за изработка на защитни маски. По този начин българи в затруднено положение ще получават допълнителна финансова подкрепа за труда си. А изработените лични предпазни средства, заедно със екологично чисти продукти за дезинфекция от портфолиото си, фирмата ще дарява на институции, които имат нужда от тях. Силно се надяват тази инициатива да се развие и да се включат още бизнеси към тази кауза.

 

Убедени, че сега е по-важно от всякога да се грижим за здравето си, Вихра и Ирена започват редица образователни инициативи в интернет относно екологичните продукти и препарати. Те силно вярват, че използвайки конвенционална битова химия, позволяваме на токсините да се натрупат в организма ни и това допълнително влошава здравето. Това е особено важно във време, когато използваме много по-често дезинфектанти и почистващи препарати, за да се предпазим от зараза.

 

„Вкъщи ние почистваме редовно, перем дрехите си, мием чинии и посуда, а препаратите вдишваме като изпарения, поглъщаме с храната и напитките или ги „обличаме“ с дрехите си. Токсичните им съставки се натрупат в организма и потискат работата на имунната ни система. А сега е по-важно от всякога да сме здрави и готови за справяне с вируси. Ето защо ние работим активно с биолог и химик и съвсем скоро ще започнем да споделяме информация от изключителна важност за поддръжка на маските за многократна употреба.” - споделя Вихра Динчева.

 

Още по-засилено онлайн присъствие

 

Екипът на фирмата планира да разширява и занапред своето онлайн присъствие, използвайки SaaS платформата за изработка на онлайн магазини Shopiko от СуперХостинг.БГ.

 

„Имахме нужда от достатъчно лесно решение, при което да не се налага да мислим непрекъснато за технически аспекти. Shopiko се оказа точно такова решение, което не само ни спестява време, а и ни позволява да развием своя онлайн бизнес, без да се налага да влагаме голям бюджет в началото. Плащаме единствено регулярен годишен абонамент, като получаваме и съдействие от екипа на платформата.“ - разказва Ирена Събева.

 

Убедена е също, че дигитализацията ще играе ключова роля за справянето на бизнеса със сегашната криза и това не се отнася само за големите компании, а и за всеки малък бизнес, който иска да остане конкурентен.

 

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.