Имагга бе наградена от Краля на Испания

b1ad06b6f0239258b71c345edeecc84b

Българската фирма Имагга получи награда за най-успешна стартираща компания, предлагаща инновативни технологични решения за големия бизнес (Tech for Big Players Award). Наградата бе връчена лично от Краля на Испания Фелипе VI по време на най-голямото събитие за предприемачи от Южна Европа и Южна Америка - South Summit 2015.

В рамките на събитието над 100 компании представиха на живо проектите си, разделени в четири категории - дигитални решения за масовия пазар, здравеопазване и биотехнологии, индустриална революция и решения за големия бизнес. България бе представена от три иновативни продукта - технология за автоматично анотиране на снимки на Имагга, умни очила за по-добър сън и възстановяване след дълго пътуване на Новалоджи и специална приставка за тоалетни чинии Кукналл.

Технологията на Имагга за автоматично разпознаване на обекти и концепции в дигитални снимки се използва от компании, работещи с голям обем изображения. Тя автоматично добавя описание за съдържанието на снимката, а за бизнесите добавя и възможност за монетизиране на огромните количества дигитални данни, които те съхраняват.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.