Христо Христов от Шнайдер Електрик: За 40 години градове с 4000-годишна история ще се удвоят – трябва да сме готови за това

DSC_2252

Следващата презентация, част от MySuccess.bg бизнес форума за добри практики в сектор Електроника и електротехника бе дело на Христо Христов от  Шнайдер Електрик. След като запозната присъстващите на събитието с историята и визията на компанията, както и с цифри относно актуалната дейност и състоянието и, г-н Христов фокусира вниманието на аудиторията към иновациите в областта – m2m решения, свързани сгради, градове и умни решение, които скоро ще доведат до директна комуникация между машините, които ще спасят човечеството от губенето на времето около второстепенни битови процеси.

В своята презентация г-н Христов обърна вниманието на „енергийната дилема”, градовете в глобалната промяна и тенденциите, които ще доведат до 2050-а 70% от населението да живее в градове

Сериозна промяна трябва да настъпи в самите сгради и решенията, които водят до по-добра енергоефективност. Бъдещето е в умните сгради, които ще станат част от изградени умни и саморегулиращи се мрежи, обхващащи компоненти като вятърни генератори, соларни решения, системи за енергиен мениджмънт и мониторинг, както и енергийно оптимизирани устройства.

Веднъж станали реалност умните мрежи ще залегнат в основната на умните градове, в които ще живеем в недалечното бъдеще според Христо Христов от  Шнайдер Електрик. Дори в наши дни първите интелигентни сгради и мрежи са вече реалност, което ни води до оптимизъм в тази насока.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.