Започна конференцията за МСП, посветена на финансовите инструменти по JEREMIE

DSC00200

Тази сутрин в ”Новотел София” започна конференцията за МСП, посветена на финансовите инструменти по JEREMIE. В "JEREMIE в България: Финансови решения за малкия бизнес" участие взимат собственици и управители на малкия и среден бизнес, основно в областта на производството, технологиите, стартиращи предприемачи и представители на финансовия сектор.

След като старт на събитието даде Ева Любомирова, издател, сп. ENTERPRISE, първата презентация в него бе дело на Христо Стоянов, Представител на Европейския инвестиционен фонд за България.

Той запозна накратко аудиторията с това как работи ЕИФ в България и каква е неговата мисия: ускоряване на развитието на МСП бизнеса в страните членки на ЕС и в отделни региони.

Като част от презентацията си, той обобщи продуктите, които се предлагат по Jeremie, които са адаптирани специфично за ситуацията на местния пазар в различните държави и спрямо различните модели.

Христо Стоянов съобщи, че портфейла на JEREMIE в България надхвърля 840 милиона евро, като той е разпределен между различните фондове и двата банкови продукта – Гаранционен, който се предлага от ОББ, Прокредит банк, Райфайзен банк, Сибанк, УниКредит и Булбанк и нисколихвен продукт, предлаган от (Алианц Банк, Банка ДСК, ПИБ, Прокредит банк, Райфайзен, Сосиете Женерал и  Уникредит.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.