Българи правят световна социална мрежа за споделяне на познание

snimka_Nayden

Български екип от програмисти и преподаватели разработва първата по рода си глобална социална мрежа за споделяне на познание. Проектът се нарича eLearnbg.com и е дело на българската компания Моби2, която има дългогодишен опит в сферата на бизнес обучения и консултации, електронни обучения и уеб решения за бизнеса. Онлайн платформата ще обединява в едно социалните елементи, позволяващи на потребителите да взаимодействат помежду си с разнообразни инструменти за достъп до познание, включително електронни книги, аудио книги, лекции и курсове, тестове за развитие и разнообразно другo обучително съдържание.

„Мечтата ни е да създадем един международен уеб проект, който да направи знанието достъпно за всеки. Интернет технологиите предоставят уникални възможности за споделяне на познание и ние сме убедени, че това е бъдещето - улеснен достъп до знание и развитие за максимален брой хора. Ние можем да постигнем това, като използваме много по-мъдро днешните технологии, за да дигитализираме знанието и да улесним достъпа до него. Това е и идеята на eLearnbg.com. Нашият проект успешно премина през първите три фази от своето развитие. За да осъществим и четвъртия етап, започнахме кампания в сайта за споделено финансиране на идеи и проекти Indiegogo. Затова използвам случая, да приканя всички, които подкрепят подобно начинание и са убедени във важността му, да ни подкрепят. Вашата подкрепа ще ни позволи да ускорим работата и да осигурим знания на хората, търсещи развитие“ - разказва Найден Николов, изпълнителен директор на Moby2 и инициатор на проекта eLearnbg.com.

Кампанията в международния сайт за споделено финансиране Indiegogo.com е достъпна на адрес: http://www.indiegogo.com/projects/elearnbg-com и ще продължи до 14 септември. Сайтът позволява на инициаторите на различни благотворителни, културни или предприемачески начинания да събират средства на принципа на споделеното финансиране (crowdsourcing). Това означава, че огромен брой потребители на сайта могат да подкрепят даден проект с различни суми. За благодарност, дарителите могат да получат различни пакети от услуги. В случая това са електронни книги, обучителни курсове, аудио книги и други материали, продуцирани от Моби2.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.