Как да достигате, заинтересувате и ангажирате клиенти с видео съдържание (I част)

Как да достигате, заинтересувате и ангажирате клиенти с видео съдържание (I част)

Всеки успешен бизнес знае, че маркетингът със съдържание е важен начин за подобряване на конверсиите, изграждане на вашата марка, създаване на доверие на пазара и привличане на нови клиенти.

Терминът "маркетинг на съдържанието" обикновено напомня за блогове и друго писмено съдържание. Тези канали позволяват на фирмите да споделят своя опит и да изследват задълбочено теми, но брандовете трябва да осъзнават, че има и други начини за комуникация с бъдещи клиенти - например видео, пише business.com.

Използването на видео съдържание във вашата маркетингова стратегия ще увеличи ангажираността, ще разшири пазара ви, ще увеличи уеб трафика, ще привлече потенциални клиенти.

По-ефективно предаване на посланието

Съвременните камери за смартфони, уеб камери и софтуер за редактиране на видео помагат на собствениците на малък бизнес и професионалистите по маркетинг да създават мощни видеоклипове бързо, често и на достъпна цена.

Повечето потребители предпочитат т кратък видеоклип, а не дълга статия, описваща продукт, услуга или концепция. Много хора се учат по-добре, когато чуят и видят информацията, така че видеоклиповете могат да предават вашето послание по-ефективно.

Включете видео във вашия маркетингов план, за да ангажирате целевия си пазар в социалните медии, да обясните или демонстрирате своя продукт или услуга, да покажете своя опит и да предоставите социално доказателство с видео препоръки.

Видове видео

Има три типа видео: действие на живо, анимация и споделен екран.

Във видеото на живо показвате кадри на хора, процеси и други неща от реалния свят на вашия бизнес. Това беше най-популярният вид видео през 2021 г., съставлявайки 42% от съдържанието, според статистиката за видео маркетинг на Wyzowl.

Анимираният видеоклип съставлява 33% от използваното видео през 2021 г.

Записите от заснемане на екрана, използвани предимно за демонстрации на софтуер, съставляват 15% от видеосъдържанието.

Видеосъдържанието предлага безкрайни възможности и търговците използват видеоклипове за безброй цели. Най-често търговците са използвали обясняващи видеоклипове, както и социални видеоклипове, презентационни клипове, видео препоръки, видеореклами.

Обясняващите видеоклипове са със средна дължина (три до пет минути), като обясняват концепция, начин на употреба или решение за продукт или услуга. Маркетинговите видеоклипове в социалните медии обикновено са кратки (до две минути) и включват всичко - от представяне на продукт до забавна история.

Презентационните клипове са заснети от уебинар или презентация на живо, въпреки че могат да бъдат направени специално. Те могат да са с дължина до 1 час, да включват PowerPoint презентация и други графики.

Видео препоръките са мощна форма на социално доказателство, в което клиент говори за положителния си опит с компания, продукт или услуга. Видеорекламите са кратки клипове за популяризиране на продукт и/или услуга, които се излъчват на уебсайта на компанията, в социалните медии или уебсайтове на трети страни.

Предимства на видео маркетинга

Видеото може да достигне до широка аудитория. Повечето хора предпочитат да гледат клипове, отколкото да четат дълги текстове. Освен това видеото се споделя лесно и така разширявате аудиторията си.

Видеоклиповете с обяснения и препоръки могат да дадат на бъдещия клиент достатъчно критерии, за да поиска повече информация или да резервира среща с продавач.

Видеото е полезен инструмент при вземането на решение за покупка. Освен това гледането на видеоклип на компанията е пряко свързано с продажбите, тъй като 71% от потребителите купуват продукт или услуга, след като са гледали видеоклип на марката в социалните медии.

Видеото се помни по-лесно, както и увеличава трафика. Това се случва поради времето, което посетителите на уебсайта прекарват във вашия сайт. Колкото повече време посетителите прекарват на вашия сайт, толкова по-високо ви класира алгоритъмът на Google, защото предполага, че предоставяте ценно съдържание. По-високото класиране пряко допринася за повече органичен трафик от търсене.

Използването на кратки (по-малко от минута) видеоклипове в социалните медии може да накара някой да прояви любопитство и да кликне до вашия уебсайт, добавяйки друг източник на трафик.

Втора част на материала можете да прочетете тук!

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.