Как да достигате, заинтересувате и ангажирате клиенти с видео съдържание (II част)

Как да достигате, заинтересувате и ангажирате клиенти с видео съдържание (II част)

Всеки успешен бизнес знае, че маркетингът със съдържание е важен начин за подобряване на конверсиите, изграждане на вашата марка, създаване на доверие на пазара и привличане на нови клиенти.

Терминът "маркетинг на съдържанието" обикновено напомня за блогове и друго писмено съдържание. Тези канали позволяват на фирмите да споделят своя опит и да изследват задълбочено теми, но брандовете трябва да осъзнават, че има и други начини за комуникация с бъдещи клиенти - например видео, пише business.com.

Използването на видео съдържание във вашата маркетингова стратегия ще увеличи ангажираността, ще разшири пазара ви, ще увеличи уеб трафика, ще привлече потенциални клиенти.

Първа част на материала можете да прочетете тук!

Как да използвате видеосъдържание, за да подобрите маркетинговата си стратегия

Ангажирайте последователи на блока си. Блогът не трябва да използва само писмено съдържание. За да създадете смислено съдържание в блога, използвайте и видео. Често видеоблогът или "влогът" е чудесен начин да разрушите монотонността на блоговете с една медия.

Докато създавате видеоклипа си, имайте предвид някои решаващи фактори, които да помогнат на вашите влог публикации:

Внимавайте за времето. Имате средно 10 секунди на видеоклип, за да привлечете вниманието на зрителя. След 10 секунди зрителят преминава нататък и изобщо не стига до призива ви към действие. Така че не се бавете. Като поддържате дължината на видеоклиповете под 2 минути, увеличавате ангажираността.

Оптимизирайте видеоклипа си за мобилна употреба. Средно зрителят на настолен компютър има продължителност на вниманието от две минути или по-малко, но мобилният потребител има времетраене на вниманието от 2,5 до пет минути.

Опишете вашата марка. Посетителите на уебсайта може да се чудят за вашата компания и нейната мисия. Бихте могли да напишете дълга страница "За нас", но е трудно да кажете точното нещо, без да сте многословни или объркващи. Освен това сте ограничени в броя на изображенията, които можете да използвате, за да опишете концепцията си. Затова можете да опишете бранда си във видео. В днешния забързан свят потребителите предпочитат кратко, забавно видео пред текстово съдържание (дори и да е качествено), ако имат избор.

Подобрете целевите си страници. По-голямата част от вашето външно съдържание обикновено завършва с призив за действие с една цел: да привлечете хората към вашия уебсайт. Докато призивът за действие може да бъде убедителен, вие също се нуждаете от ефективна целева страница, която да примамва клиентите да останат в сайта ви.

Видеоклип на целевата страница е един от най-добрите начини да поддържате ангажираността на клиентите. Привлечете вниманието на посетителите незабавно, като програмирате видеото да се възпроизвежда веднага щом уеб страницата се отвори. Имате почти гарантирани поне 10 секунди внимание на зрителите, което често е всичко, което е необходимо, за да привлечете клиент.

Социални акции. Ключът към представянето на вашата марка и привличането на вниманието на широка аудитория е получаването на социални споделяния. Поради завладяващия им характер видеоклиповете привличат повече внимание, отколкото публикациите в блогове.

Най-добрият начин да получите социални споделяния е да създадете видеоклип, който хората искат да гледат. Предложете видео, което е взаимноизгодно. Вместо да създавате видеоклип изцяло за стимулиране на реализациите, създайте видеоклип, който да образова зрителя или да предостави някаква стойност.

Например, хуморът - макар и не единствената стратегия, която си струва да се използва - е нещо, което всеки харесва, така че може да осигури стойност за зрителите. Ако можете да създадете реклама, която да накара някого да се смее, и след това да я обвържете с призив за действие, който насочва към вашия уебсайт, ще създадете видеоклип, който носи стойност за всички страни.

Ако потребителите смятат, че видеоклипът си заслужава да бъде споделян, ще получите повече внимание на марката и реализации.

Къде да споделяте видео съдържание

Видеото е гъвкава среда, която можете да използвате на множество места. Не се страхувайте да модифицирате съществуващо съдържание, за да работи за други цели. Например фрагмент от видео препоръка може да се използва на вашата продуктова страница или социални медии.

Фирмен уебсайт: Вашият уебсайт е отлично място за поставяне на обясняващи видеоклипове ("за нас" и продуктови секции) и видео препоръки (в целия сайт или на специална страница).

Блог: Публикувайте информативни видеоклипове и видеоклипове за презентации във вашия фирмен блог.

Целева страница: Можете да използвате кратка видео реклама на целевата си страница, за да привлечете вниманието и потенциални клиенти. Можете също да използвате целевата си страница, за да насърчите клиентите, като им дадете достъп до задълбочено съдържание в замяна на информация за контакт, която да ви помогне да разширите списъка си с имейли. . Настройте системата си така, че автоматично да им изпрати по имейл връзка към видеоклип за презентация с призив за действие в края.

YouTube: Особено ако имате много видео съдържание, може да е от полза да имате свой собствен канал в YouTube. В допълнение към генерирането на трафик и излагането на вашето съдържание на повече хора, YouTube предоставя много инструменти за SEO и анализи, така че е отлично място за хостване на вашите видеоклипове, преди да ги вградите във вашия уебсайт или целеви страници.

Платформи за социални медии: Създавайте видеоклипове за платформи за социални медии като Instagram. Кратките видеоклипове в портретен формат работят най-добре тук, за разлика от по-дългите в пейзажен формат, които работят най-добре на други места. Включете видеоклипове в Instagram Reels, Instagram Stories и Facebook Stories, както и в редовни публикации.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.