CTV набира скорост като пърформанс канал за маркетинг и реклама

CTV набира скорост като пърформанс канал за маркетинг и реклама

Гледаемостта на свързаната телевизия е една от горещите теми в рекламната индустрия. Стриймингът се превърна в обичайния начин за гледане на телевизия и възходът му доведе до упадък на традиционното гледане на телевизия.

В момента по-малко от половината домакинства в САЩ се абонират за традиционна платена телевизия, докато броят на домакинствата със CTV достига 113,1 млн., или над 85% от населението, показват данни на insiderintelligence.com.

Очакванията на eMarketer са до 2024 г. домакинствата в САЩ със CTV да станат два пъти повече от домакинствата с традиционна телевизия.

Зрителите освен това прекарват повече време в гледане на свързана телевизия. Тази година се предвижда времето, прекарано с цифрово видео, да надмине линейната телевизия за първи път и да достигне 3 часа и 11 минути. До голяма степен това се дължи на гледането на CTV, което се очаква да достигне продължителност от 1 час и 51 минути.

Някои търговци все още виждат CTV като "бъдещето". Този канал обаче реално е настоящето на маркетинга и рекламата.

Въпреки че е ясно, че CTV играе все по-голяма роля в съвременния пейзаж на развлеченията, много търговци не са се възползвали напълно от силата му като рекламен канал.

Според проучване на MNTN сред повече от 100 маркетинг специалисти 60% от маркетолозите са използвали CTV в своите рекламни стратегии, но 40% все още не са.

Това не означава, че тези, които се въздържат, не виждат предимствата на CTV - мнозинството търговци (девет от 10) вярват, че CTV рекламата ще бъде "много подходяща" през следващите пет години. CTV вече е третият най-често използван канал за дигитален маркетинг след платените социални реклами и рекламите в мрежата за търсене и дисплейната мрежа.

Проучването разкрива още, че начинът, по който търговците използват CTV, се развива. Докато телевизията се използва основно като инструмент за бранд кампании и информираност, свързаната телевизия трансформира големия екран в канал за представяне.

Данните показват, че повече от 81% от респондентите използват CTV, за да повишат осведомеността за своята марка или продукт. Две трети от участниците в проучването обаче класифицират този канал като маркетингов канал за ефективност. Делът им ще расте, защото все повече рекламодатели възприемат и експлоатират цифровата природа на CTV.

Маркетолозите все още може да гледат на телевизията като на уникално средство за изграждане на бранда, но те започват да разбират и възможностите, които CTV предлага. Повече от половината (52%) от респондентите в проучването в момента използват CTV с цел генериране на измерими уеб посещения, реализации и приходи. Малко под една четвърт използват бюджета си за CTV, за да стимулират посещения в магазина.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.