Създадоха smart home универсално дистанционно

universalno-distancionno

Според производителя Sevenhugs, пазарът на домашна автоматизация и Internet of Things има огромно бъдеще, но и едно слабо място - той е прекалено зависим от различни приложения.

Решението на този проблем, създадено от компанията, е универсално дистанционно управление, което може да комуникира с безжичните стандарти Wi-Fi и Bluetooth. По този начин то може да работи с практически всички smart home устройства на пазара като Philips Hue или Nest.

По-любопитното обаче е, че иновативната джаджа може да променя своя интерфейс, за да съответства в по-голяма степен на това, което управлява в момента. За осветителните тела например се появява цветен спектър под формата на дъга, позволявайки да избираме цвета на лампата.

За сега моделът е само прототип. Той беше представен за първи път на изложението Consumer Electronic Show в Лас Вегас преди седмица и не е ясно, кога ще е на пазара. Към момента е ограничен и броят на устройствата, с които новото дистанционно работи, включително някои модели на Philips и Sonos.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.