Лондонските таксита ще борят Uber със споделено финансиране

uber

Мобилното приложение Uber продължава и през новата година да води битки в редица страни по света срещу местните таксиметрови компании и регулаторни органи. В Лондон обаче компанията може да срещне съвсем нов тип съпротива.

Група фенове на местните черни таксита, наречена Action for Cabbies, се надява да даде отпор на американското мобилно приложение, използвайки ... методите на споделеното финансиране.

Организацията вече е стартирала crowdfunding кампания в уебсайта crowdfunder.co.uk, за да започне процедура по ревю и евентуално отменяне на решението на британската столица да даде лиценз за работа на Uber на територията на града.

Според активистите, чиито ръководител е Артемис Мърсър - съпруга на таксиметров шофьор, процедурата е била незаконна и трябва да бъде пркратена.

Те вече са започнали и кампания в социалната мрежа Facebook в подкрепа на искането си и печелят все повече последователи. Любопитното в случая е, че анти - Uber кампания получава доста силна подкрепа от обществото, което в много страни застава зад иновативната транспортна услуга.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.