Р. Плевнелиев: София Тех Парк трябва да се превърне в символ на успешен бизнес

лаборатория-софия-тех

София Тех Парк е успех и крачка в правилната посока. Бизнесът, науката, инвеститорите трябва да припознаят целите и идеите на София Тех Парк и да заработят тук успешно. Те трябва да намерят доброто местонахождение и местоположение, както и услуги за реализиране на идеите си. София Тех Парк трябва да се превърне в символ на успешен и печеливш бизнес". Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на откриването на парка, предаде Фокус.

Той подчерта, че доброто сътрудничество между бизнес, наука, инвеститори и предприемачи е в основата на успешното управление на парка. "Стартъп еко системата и регионът се развиват тук в инкубатора на Източна Европа".

Държавният глава припомни, че София бе обявена за втората най-добра стартъп дестинация. "Създаването на иновативни продукти с висока добавена стойност, които са конкурентни, изискват целенасочени усилия. Трябва да върнем обратно талантът на България тук", уточни Плевнелиев.

Той изтъкна, че в рамките на лабораторния комплекс ще отворят врати 11 лаборатории за чиста енергия. "Тук науката ще излезе от академичните територии и ще решава проблеми, бизнесът ще участва активно в управлението на лабораториите на София Тех Парк", коментира още президентът на Република България.
По думите му, София Тех Парк е стратегически проект за България. "Той ще получи вниманието на всеки, но и ще се обърне към всеки- и към големите, и към малките", допълни Росен Плевнелиев.

По думите му София Тех Парк има потенциала да се превърне в център на иновационните индустрии в Югоизточна Европа. „Мнозина се съмняваха, че това ще се случи, но сега 4 години и 5 правителства по-късно заставаме пред един иновационен парк”, посочи Плевнелиев. Държавният глава припомни, че преди 4 години, когато били първите му дни като президент, е посветил усилията си на този проект и е изглеждало невъзможност да се отделят интересите на различните университети, министерства, община и общество. Президентът благодари на всички, които са вярвали в идеята за високотехнологичния парк и са работили за нея. Той каза, че днес се открива първият етап от проекта и това е стъпка в правилната посока. "Пред нас има дълъг път на развитие", коментира Плевнелиев.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.