Разширяват "София Тех Парк" с имоти на Министерството на отбраната

sofia-tech-park-1

Търговското дружество „София Тех Парк“ АД получава имоти в столичния район „Младост“  за реализация на цялостния проект по изграждане на първия научно-технологичен парк в България. Те са с обща площ 39,2 дка, като върху тях са застроени 12 сгради.

Тези имоти бяха отнети от Министерството на отбраната поради отпаднала нужда. С предоставянето им на Министерството на икономиката и енергетиката ще се реализира цялостния проект на парка.

Той ще предоставя офис помещения за водещи иновативни компании, инкубатор за стимулиране създаването на нови иновативни предприятия, услуги за малки и средни предприятия, обучителни програми, лабораторно оборудване в подкрепа на приложни изследвания от страна на бизнеса и научните работници и др.

Припомняме, че през месец май бяха подписани договори за изграждането първите два обекта на „София Тех Парк“ - „Лаборатории и офиси“ и „Експериментариум и посетителски център с пешеходен мост“. Предстои издаването на строителни разрешителни до края на месец юни и първа копка през месец юли тази година.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.