Първият логистичен парк след кризата отваря врати

Picture2

Нов проект е на път да раздвижи пазара на логистични центрове в България. Това стана ясно по време на представянето на първия логистичен парк в страната след началото на кризата – East Ring.

„Това на практика е първият логистичен център от този тип след възстановяването на пазарите от кризата, настъпила през 2008-ма година. Появата му е резултат от острата нужда от модерни конкурентни проекти, които покриват очакванията на международните брандове”, коментира Владимир Гюрджиев, мениджър на отдел „Индустриални и логистични площи” във Forton, ексклузивен агент по отдаването на East Ring.

Според експерта индустриалният сегмент от години страда от недостиг на качествени проекти. За третото тримесечие на 2014 г. свободните площи са едва 2.4% при общ обем на пазара от 812 000 кв.м, допълва той.

East Ring e разположен на ключова за наемателите локация – на изхода на София по пътя за Нови хан, в пряка връзка с магистралите „Хемус” и „Тракия”. Той се разпростира върху терен от 220 дка. и позволява изграждане на над 90 000 кв.м производствени и логистични сгради.

Сграда 1 включва 5 825 кв.м високостелажен склад и офиси и технически помещения с площ 574 кв.м. Инфраструктурата е осигурена изцяло. Обектът разполага и с покривна фотоволтаична електроцентрала с мощност, достатъчна за нуждите на офисите в сградата. Част от фаза 3 на проекта е изграждането на модерна пречиствателна станция. Осигурена е възможност за доставка на природен газ, при поискване от страна на клиент. Всички административни и инфраструктурни проблеми са вече решени.

„Нашата цел е да създадем модерен логистичен парк, с възможности за широка гама от чисти производства, съобразен с пазарните условия”, коментира Тодор Кавръков, представител на компанията инвеститор. „До 2020 година общата застроена разгърната площ на проекта се очаква да достигне 90 000 кв.м. , разпределени в проекти до ключ, според индивидуалните изисквания на клиентите.

От компанията таргетират наематели в универсалната логистика, буферно складиране, хладилни складове, ре- пакинг / опаковане/, високотехнологични производства, сервизни бази, дейта и хостинг центрове и архиви – на документи и/или други подлежащи на дългогодишно съхранение според законовите разпоредби .

От комапанията инвеститор ще осигурят и необходимия пакет услуги по управление и техническа поддръжка на парка. Това ще позволи на компаниите, които дойдат на този адрес да се концентрират единствено върху пряката си дейност. ”, казва Велизар Проданов, проджект мениджър на East Ring.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.