Нов завод в Мусачево за 4 млн. евро

1887

„Приветстваме всички инвеститори, които реално влагат средства в производство и в разкриване на нови работни места”. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който днес официално откри  филиала на фабрика АЛС България в село Мусачево.

Министър-председателят използва възможността, за да изрази признателността си към работниците и служителите в завода за усилията, които полагат за осигуряването на качествена продукция. Фирмата се занимава с изработка на луксозни интериорни елементи от кожа за автомобилната индустрия.

„Сами виждате, че когато има политическа и финансова стабилност в държавата, когато имаме най-ниските данъци в Европейския съюз и работим по изграждането на пътната инфраструктурата, успяваме да привличаме нови инвеститори”, отбеляза г-н Борисов. Той допълни, че ще разпореди да бъде извършен ремонт на пътя, водещ до фабриката край с. Мусачево.

Инвестицията в производството възлиза на 4 млн.евро, като очакваният размер на реализирания приход в края на годината се предвижда да достигне 30 млн. евро. В завода са разкрити 500 работни места.

„Това което ни привлече към България и към решението да разкрием фабриката си тук беше членството на страната в ЕС, ниските корпоративни данъчни ставки, както и стабилната политическа и икономическа среда”, отбеляза изпълнителният директор на южноафриканската компания Йоханес Магоджайн. „Заработихме с пълни обороти само за три месеца и това е доказателство за качествата на мениджмънта и персонала в българската компания”, допълни г-н Магоджайн.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев увери инвеститорите и акционерите в готовността и решителността на правителството да запази макроикономическата стабилност и благоприятния климат за инвестиции в България. Министър Добрев посочи фабриката като пример и визия за предприятие в сферата на производството, с висока добавена стойност. Посланикът на Република Южна Африка в България Н.Пр. Шийла Камерър, отбеляза, че през 2012г. се навършват 20 години от установяването на дипломатически отношения между двете държави. „Това събитие е сигнал за нарастващия интерес на южноафриканските предприятия към възможностите, които България предлага в областта на търговиятa и промишлеността”,  допълни г-жа Камерър.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.