Левон Хампарцумян: Кризата свърши

Икономическата криза е свършила, както в Европа, така и в България в частност - това заяви Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк на пресконференция, посветена на безконтактните картови разплащания. От банката очакват картовият пазар да се развива с бързи темпове и броят на ПОС терминалите, на които да може да се плаща безконтактно, да достигне 7500. Към момента техният брой е около 4000.

Общо около 60 хил. българи използват този тип разплащания, посочиха още от УниКредит. Банката предлага на своите клиенти нови дебитни и кредитни карти Visa Classic, MasterCard Standard, Debit MasterCard и V Pay, позволяващи безконтактни покупки на ПОС терминал без необходимост от въвеждане на ПИН код за суми до 25 лв. и без подпис на разписката.

Предимствата на безконтактни плащания включват по-бързо плащане, намаляване на опашките и увеличаване на оборотите на търговците. Този тип картови разплащания е особено подходящ в търговски обекти с голям човекопоток и сравнително ниска стойност на едно плащане – вериги за бързо хранене, супермаркети, кафета, бензиностанции, кина, публичен транспорт, увеселителни паркове, паркинги и др. Последните анализи на пазара показват, че използването на безконтактните плащания повишава с 30% оборотите на търговците заради по-големия брой хора, които могат да бъдат обслужени в рамките на работния ден.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.