Цератицит ще инвестира 20 млн. евро в разширение на предприятието си в Габрово

Цератицит ще инвестира 20 млн. евро в разширение на предприятието си в Габрово

Двадесет милиона евро ще инвестира Цератицит АД в разширяване на производствените си мощности за металорежещи и специални инструменти в Габрово. Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката Кирил Петков с представители на компанията.

Цератицит планира също така да разкрие и 100 нови работни места, както и да построи нова модерна производствена база с логистичен и соларен парк за собствени нужди в Габрово, съобщават от пресслужбата на Министерството на икономиката.

По думите на председателя на борда и изпълнителен директор на Цератицит България АД Георги Петров с инвестицията в нови високоспециализирани машини и съвременни технологии страната ни ще се превърне в световен център на групата.

Тук се планира и център за развойни дейности, както и обучителен център за висококвалифициран персонал.

Групата Цератицит оперира в България от 1996 г. Тя е високотехнологична инженерингова група, специализирана в производството на инструменти и технологии от твърди метали.

В завода в България работят 620 души.

Компанията се обособява след сливане между "Планзее ТИЦИТ" - Австрия, и "Цераметал" - Люксембург. И двете компании са с дългогодишен опит в производството на твърди сплави.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.