Компания за производство на седалки и акустични стенни панели за кино салони и зали ще строи завод в Бургас

Компания за производство на седалки и акустични стенни панели за кино салони и зали ще строи завод в Бургас

Компанията "Монсийт" ООД, която произвежда луксозни седалки и акустични стенни панели за кино салони, конферентни зали, спортни съоръжения, училища и др., стартира изграждане на собствена база в Бургас.

Проектът предвижда обособяване на производствена част, складови помещения за готовата продукция и административна част. Размерът на закупения от компанията имот е 8 940 кв.м, съобщават от Община Бургас.

Новата база ще бъде част от Промишлена зона "Север" или т.нар. Фаза 1 на "Индустриален и логистичен парк - Бургас", разположена край Бургаското езеро.

С реализирането на инвестицията ще бъдат разкрити около 40 работни места при окончателно завършване на производствените линии.

"Монсийт" ООД има богат международен опит в дизайна, производството и инсталирането на различни видове седалки и акустични стени.

Междувременно Община Бургас и местният общински съвет дадоха зелена светлина за изграждане на комплекс, включващ база за производство на здравословни хранителни десерти, база за производство на храна за домашни любимци и прилежаща към тях логистично-складова база, която да ги обслужва.

И тази инвестиция ще се осъществи в ПЗ "Север" върху територия от 30 дка.

Според предварително заявеното намерение строителството и обзавеждането на производствения комплекс ще струват над 10 милиона лева. Разкритите нови работни места се очаква да бъдат над 100.

За реализиране на инвестицията е заявен интерес за закупуване на два съседни имота, разположени в ПЗ "Север" - единият е собственост на Община Бургас, другият е на "Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.