"Фьоникс Фарма" открива компания за софтуерни услуги с 80 нови работни места

"Фьоникс Фарма" открива компания за софтуерни услуги с 80 нови работни места

Зам.-министърът на иновациите и растежа Веселина Минчева връчи сертификат клас "А" за инвестиция за откриване на офис за разработване на софтуер в България на компанията "Фьоникс Фарма ИТ Сървисиз".

Инвестиционният проект е на стойност 500 000 лв. и е за разкриване на 80 нови работни места. Сертификатът беше връчен на управляващия директор на софтуерното дружество Димитър Петров, съобщават от Министерството на иновациите и растежа.

Дейността по инвестиционния проект е в областта на информационните технологии. Основният фокус ще бъде компютърно програмиране, поддръжка на инфраструктура, комплексен анализ при разработка на софтуер в съвременните софтуерни технологии.

Услугите, които ще предлага компанията, са в три насоки - технологии, продукти и услуги за процеси.

Инвестицията се реализира в София, а за екипа от специалисти ще бъде осигурено необходимото IT и офис оборудване и обучения.

От министерството посочват, че от юни досега са сертифицирани 11 инвестиционни проекта на обща стойност за над 75 млн. лв. С проектите се очаква да бъдат разкрити близо 1000 нови работни места.

Групата "Фьоникс" търгува на едро и дребно с продукти и услуги за фармацевтичната индустрия. Компанията присъства на 29 пазара за здравни услуги, като покрива цяла Европа. За нея работят близо 40 000, като в България са над 750.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.