Седем жени от Враца, Видин и Лом получиха безплатни услуги, за да стартират социални предприятия

жени-предприемачи

Седем жени от Враца, Видин и Лом получиха безплатни услуги, които да им помогнат в началната фаза и развитие на социални и бизнес начинания в рамките на пилотната фаза на b4b hubмикрофонд за подпомагане на начинаещи предприемачи.

Наградният фонд е набавен с подкрепата на социално отговорни компании и организации, които даряват услуги, необходими за функционирането на стартиращи бизнеси.

В пилотното издание на инициативата се предлагат безплатни счетоводни услуги, изработка на лога, разработване на дизайн на интернет сайтове, хостинг, помощ с регистрация на фирми, изграждане на маркетингова стратегия и т.н.

Две жени от Враца – Миглена и Катерина, получават подкрепа за проект, свързан с организиране на събития. Елена Миланова от Видин ще реализира проект за продажба на

детски стоки.

Друг победител е „Рай Челопек“ ЕООД, която развива къщата за гости „Рай“ и иска да използва недостатъчно реализирания до момента туристически потенциал на Врачанския Балкан и с. Челопек.

Кристина Илиева от Лом и неправителствената организация „Археологията утре“ ще развиват дейности като обучения, конференции, социални и културни мероприятия, изследвания, подпомагания на местни музеи и учреждения в сферата на културното наследство, публични презентации и срещи, привличане на чуждестранни специалисти, както и възстановяване на археологическата дейност извън единствено извършване на разкопки на територията на Северозападна България.

Хрисияна Христова от Враца работи по младежка неправителствена организация за популяризиране на програми, чрез които да се създаде мрежа от млади хора, които да осъществяват различни благотворителни акции и да бъдат доброволци. Допълнително ще се осъществяват дейности за популяризиране на природното и културно наследство в региона. Цвети-Слава Асенова, също от Враца, ще реализира проекта Brimkie, за който жени от уязвими групи плетат на ръка детски играчки и сувенири от рециклирана памучна прежда.

Цецка Александрова от Видин планира да открие бизнес, базиран на изкуство - ателие за изкуство и ръчна изработка, да продава авторски картини и да провежда кръжоци за деца и работилници за възрастни по изобразително изкуство, бродерия, плетене и т.н.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.