Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | May 24, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Втори завод за самолетни части ще отвори врати

Втори завод за самолетни части ще отвори врати
Alexandra Fileva

България се превръща в предпочитана дестинация за производителите на самолетни части. Втора западна компания обяви, че ще произвежда такива в страната. Това е френската Latecoere, която е избрала Пловдив като регион и "Тракия икономическа зона" като място, където ще се построи завода.

Новината за интереса на френската компания дойде след разговор между френския посланик Ерик Льобедел с кмета на Пловдив - Иван Тотев. Имайки предвид съобщението, което е в сайта на общината, става ясно, че новата фабрика за самолетни части може да заработи в края на 2017 г. По предварителни данни около 200 служители ще бъдат ангажирани в производството на първо време и още 400 на по-късен етап.

В стратегията на Latecoere за периода 2017 - 2021 г., публикувана през юли, се вижда, че компанията смята да инвестира 100 млн. евро в производствата си, като се посочва, че смята да открие такова и в България. Нов завод ще бъде има и в Тулуза до стария, като инвестицията там ще е 20 млн. евро.

Със заводи на френската компания Latecoere и американската Woodward, страната ни ще започне да привлича и доставчиците на Airbus, Boeing и т.н.

 


Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.