Persy отчита поредна година на устойчив ръст на продажбите

пърси

Водещият български производител на сървъри и работни станции – Persy отчита поредна година на устойчив ръст на продажбите, като компанията спечели и  трети договор за доставка на оборудване за европейската лаборатория CERN. Това каза Евгений Кърпачев, Управител на „Перси“ ООД по време на представянена резултатите на компанията за 2015 г.

Кърпачев отчете и същественото нарастване на експорта с 52% спрямо 2014 г.  Голямата поръчка на CERN се е оказала и важен стрес тест по отношение на техническите и финансови възможности на компанията. След успешното му преминаване Persy с основание има самочувствието на производител на надеждна компютърна техника, който може да предложи най-добрия микс от качество, цена и поддръжка за постигането на най-ниска цена на притежание.

Сървърите са генерирали 73% от прихода на Persy за 2015 г., което изразено в бройки е 1497 единици или 11% повече от миналата година.
За 2016 г. целите пред ръководството на компанията са да подобри технологичния и административен капацитет и да отговаря на най-високите стандарти за качество, включително да имплементира новия стандарт ISO 9001:2015. Интерес предизвика новината за възможно предлагане на безплатно обслужване на място за всички сървърни системи, което е на етап финален анализ.

По време на събитието от Persy представиха системи Persy Stinger, работещи с новите процесори Intel Xeon E3-1200 v5, NVM - технологията, която предлага в пъти по-висока скорост на трансфер и достъп до данните в сравнение с актуалните SSD. Новостите в сървърните продукти са Supermicro, които  представиха изключително богатата гама от сървърни и мрежови продукти на марката и по-специално серията дънни платки и шасита X11, която е предназначена именно за Intel Xeon E3-1200 v5. Новост беше обявеното предлагане на геймърски дънни платки и компютърни кутии Supermicro, които ще се характеризират със същото качество и надеждност като сървърните продукти.

Интересен анализ за пазара на устройства за съхранение на данни през следващите 5 години и алтернативните технологии за запаметяване на информация като MRAM, PCM, RRAM и 3D XP предложи презентацията на Toshiba Electronics Europe. Според японската компания за краткосрочните нужди на света от дискови устройства за съхранение, ще са нужни още 35 АЕЦ, ако се използват само класически твърди дискове, което е очевидно неприемливо.
Експертите на Persy представиха актуалната гама от NAS и SAN решения на основните си партньори QNAP и Qsan като илюстрираха възможностите им с примери от реални проекти, изпълнени от фирмата.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.