Кои са най-често подценяваните инвестиции от дребния бизнес?

business-Pixabay

Всички знаят колко трудно е да се започне собствен бизнес. Повече от половината от фирмите фалират в рамките на пет години от създаването им, показват данни, събрани през 2016 г.

Това все пак е доста по-различно от схващането, че половината фирми се провалят в рамките на първата година от стартирането им, но пак илюстрира предизвикателствата пред предприемачите, пише онлайн изданието entrepreneur.com.

Често причините за провала на бизнеса са трудно забележими. Един постоянен фактор обаче е свързан с липсата на инвестиции.

Ето шест неща, в които трябва да инвестирате достатъчно пари, ако искате малкият ви бизнес да бъде успешен.

Дизайн

Инвестициите в дизайн са наистина необходими, ако искате да успеете. Повечето малки фирми не инвестират в дизайн, особено графичен дизайн за своите продукти, защото вярват, че това не е важно. Това обаче не е вярно. Всъщност клиентите обръщат внимание на логото, на уеб сайта, на опаковките, визитните картички, приложението за мобилни телефони и т.н. Затова си заслужава да се обърнете към професионален дизайнер, а не да помолите някой близък да нарисува нещо в Microsoft Paint.

Маркетинг

Това има тясна връзка с дизайна. Маркетингът е друг аспект, в който трябва да се инвестира правилно. Не се опитвайте да го направите сами, ако не сте квалифицирани. Не наемайте хора, които обещават евтини услуги. Маркетингът е от съществено значение за успеха на вашия малък бизнес, особено ако работите в област, която вече е силно конкурентна. Маркетингът включва познаването на целевата аудитория на продукта и гарантира, че продуктът е съгласуван и последователен в посланието и рекламата. Тези действия ще спомогнат за максималното увеличаване на продажбите.

Технологии

Технологиите са друга ценна инвестиция, която трябва да направите във вашия малък бизнес. Всеки знае колко важни са технологиите за съвременния живот. Много хора обаче не успяват да оценят значението им за бизнеса. Инвестициите са необходими, защото иначе репутацията и приходите ви ще бъдат незначителни, докато бизнеса ви не умре. Инвестициите в технологии включват различни неща – програми и системи за незабавни съобщения, системи за организиране на документи и система за управление на съдържанието, които ще имат незабавен ефект върху производителността на вашата работна сила. Технологиите включват и уеб сайт, телефонни системи и т.н. Просто казано, не пестете пари, когато става дума за технологии, за да не съжалявате в бъдеще.

Правни съвети

Много малки предприятия не се обръщат към правен съветник, защото смятат, че е ненужен разход. Това обаче е необходимо за бизнеса, защото може да го предпази от потенциални юридически проблеми. Това включва написване и преглед на договорите, така че да има гаранции, че не нарушавате законите.

Счетоводно обслужване

Счетоводството е друга пренебрегвана инвестиция. Чрез наемането на счетоводна фирма можете да оптимизирате бизнеса си и да намалите загубите и неефективността, които ограничават растежа на вашия бизнес. Липсата на тази инвестиция може да доведе до по-големи разходи, които да отнемат пари за други инвестиции.

Застраховане

Много хора се страхуват от застраховките и смятат, че те не са необходими, освен ако не правят сериозни сделки. Това може да е вярно обаче само за някои много малки фирми. Непредвидени обстоятелства обаче може да се случат по всяко време и хората трябва да са готови за това, без значение дали става въпрос за природно бедствие, неумишлени действия или пък злоумишлени действия.

Като цяло инвестициите са необходими, за да бъде бизнесът ви успешен. Без правилното инвестиране на пари ще изглеждате непрофесионални и можете да изгубите бизнес поради неефективност и липса на репутация. Това може да преобърне и шансовете ви за успех.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.