Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | August 13, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Гръцката верига за играчки Jumbo намалява капитала на българското си дружество с почти 60 млн. лева

Гръцката верига за играчки Jumbo намалява капитала на българското си дружество с почти 60 млн. лева

Гръцкият търговец на играчки Jumbo е решил да намали капитала на българското си поделение с почти 60 млн. лв. (30,5 млн. евро), съобщава SeeNews. Сумата ще бъде прехвърлена към компанията майка, показват документите, вписани в Търговския регистър миналата седмица.

Там е записано също, че българската компания не се нуждае от тези средства, за да продължи да извършва своите операции, пише онлайн изданието economic.bg.

Това ще бъде третият път, когато компанията намалява капитала на българското си дружество в рамките на малко повече от година. В началото на 2019 г. регистрираният капитал беше около 249 млн. лв.

Печалбата на Jumbo преди данъци от операции в България нараства до 22.7 млн. евро през фискалната 2018-2019 г., приключила на 30 юни 2019 г. Година по-рано беше отчетен положителен финансов резултат от 21 млн. евро.

Търговецът на играчки навлезе на българския пазар през 2005 г. и в момента има девет магазина в страната - четири в София и по един в Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора. Извън Гърция и България Jumbo има магазини в Румъния и Кипър.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.