Платформа, базирана на изкуствен интелект, ще търси кадри за ИТ компании в България

Marketing-Lab

От 30 октомври стартира платформата Preferrlas, която ще свързва ИТ кадри и компании. Инструментът е създаден от български софтуерни разработчици, които в продължение на последните 6 месеца успяват да реализират платформата.

През настоящия месец проектът успява да ангажира около 40 ИТ компании, като до края на годината се очаква броят им да нарасне на 100.

Платформата цели чрез верифицирани бази от данни да намали субективизма и сведе до минимум възможността за разминаване на очакванията между кадрите и компанията, като по този начин допринесе за ползотворното и дългосрочното им сътрудничество.

В традиционния модел експертите по подбор търсят за дадена отворена позиция кадър, като поради техническите спецификации най-често се съпоставят обява за работа с автобиографии, то от днес платформата търси за даден кадър петте най-подходящи компании, съпоставяйки богата база с данни от профили на компании.

Заради спецификата на материята в проекта са въвлечени и 15 софтуерни разработчици със солиден опит в оценката и наемането на кадри, които ще консултират безплатно кандидатите относно тяхното професионално развитие.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.