Компания за производство на метални конструкции ще строи предприятие в индустриална зона Загоре

stroitelstvo-Pixabay

Трети инвеститор е входирал инвестиционно намерение за закупуване на парцел в Индустриална зона „Загоре“. Това съобщи изпълнителният директор на Зоната - Радослав Танев.

Той допълни, че желанието да закупи терен с площ от 4300 кв.м. е от фирма "Интерпро СА". Компанията за производство на метални конструкции ще изгради производствена база и съпътстваща офис сграда. Размерът на инвестицията ще бъде над 2 млн.лева, а срокът за реализация и въвеждане в експлоатация на инвестицията е най-много 24 месеца от датата на сключване на договора, съобщава онлайн изданието economy.bg.

Изпълнителният директор припомни, че до момента две старозагорски фирми са закупили терени в индустриалната зона. Танев обясни още, че в момента се проучват нови терени за увеличаване на общата площ на Зоната.

Първата копка на Индустриална зона „Загоре” бе направена в края на миналата година. Тя се изгражда чрез колаборация между община Стара Загора и държавата. Реализирането на Индустриалната зона ще има ключова роля за устойчивото развитие на целия регион.

Цялата площ на Зоната, в първия етап от нейното изграждане, е 115 хил.кв.м., разделена на 11 имота с площ между 4 и 15 хил.кв.м.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.