Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 25, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Фермерите могат да подават заявления за подпомагане за горива от 3 септември

Фермерите могат да подават заявления за подпомагане за горива от 3 септември
Miglena Ivanova

На 03.09.2018 г. стартира приемът на заявления за подпомагане по отношение на гориво, закупено през 2017 г. Приемът ще продължи до 21.09.2018 г.

Земеделските стопани следва да подадат заявления в общинските служби „Земеделие” заедно с копия от и опис на фактурите за закупено гориво, съобщават от пресслужбата на Министерството на земеделието, храните и горите.

Мярката представлява схема за подпомагане на земеделските стопани, регистрирани по реда на Закона за подпомагане на земеделските производители, и цели създаване на облекчени условия за използваното от тях гориво за механизирани дейности в първичното селскостопанско производство, чрез прилагане на намалена акцизна ставка на газьола.

Бюджетът на помощта се определя със Закона за държавния бюджет и за 2018 г. е 84 млн. лева. Ставката на литър ще бъде определена на по-късен етап, на базата на бюджета и сбора от индивидуалните годишни квоти на земеделските стопани.

Документите по отношение на прилагането на схемата и образците могат да бъдат видени тук - http://www.mzh.government.bg/bg/politiki-i-programi/programi-za-finansirane/darzhavni-pomoshti/otstapka-akciz-gaziol/

Преди подаване на заявленията е добре земеделските стопани да обърнат внимание на най-често допусканите грешки при попълване на описите за закупено гориво с оглед тяхното избягване. Инструкция за попълването на описите може да видите тук - http://www.mzh.government.bg/bg/politiki-i-programi/programi-za-finansirane/darzhavni-pomoshti/otstapka-akciz-gaziol/

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.