Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | April 3, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Фермерите могат да подават заявления за подпомагане за горива от 3 септември

Фермерите могат да подават заявления за подпомагане за горива от 3 септември

На 03.09.2018 г. стартира приемът на заявления за подпомагане по отношение на гориво, закупено през 2017 г. Приемът ще продължи до 21.09.2018 г.

Земеделските стопани следва да подадат заявления в общинските служби „Земеделие” заедно с копия от и опис на фактурите за закупено гориво, съобщават от пресслужбата на Министерството на земеделието, храните и горите.

Мярката представлява схема за подпомагане на земеделските стопани, регистрирани по реда на Закона за подпомагане на земеделските производители, и цели създаване на облекчени условия за използваното от тях гориво за механизирани дейности в първичното селскостопанско производство, чрез прилагане на намалена акцизна ставка на газьола.

Бюджетът на помощта се определя със Закона за държавния бюджет и за 2018 г. е 84 млн. лева. Ставката на литър ще бъде определена на по-късен етап, на базата на бюджета и сбора от индивидуалните годишни квоти на земеделските стопани.

Документите по отношение на прилагането на схемата и образците могат да бъдат видени тук - http://www.mzh.government.bg/bg/politiki-i-programi/programi-za-finansirane/darzhavni-pomoshti/otstapka-akciz-gaziol/

Преди подаване на заявленията е добре земеделските стопани да обърнат внимание на най-често допусканите грешки при попълване на описите за закупено гориво с оглед тяхното избягване. Инструкция за попълването на описите може да видите тук - http://www.mzh.government.bg/bg/politiki-i-programi/programi-za-finansirane/darzhavni-pomoshti/otstapka-akciz-gaziol/

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.