Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 19, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Еврохолд подписа договор за придобиването на ЧЕЗ България

Еврохолд подписа договор за придобиването на ЧЕЗ България
Miglena Ivanova

Еврохолд – най-големият публичен холдинг в България, се споразумя да придобие бизнеса на чешката енергийна компания ЧЕЗ Груп в България. Двете страни подписаха договор днес, съобщават от холдинга.

Сделката подлежи на одобрение от регулаторните органи.

Еврохолд ще плати 335 млн. евро за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България.

Компанията ще финансира сделката с комбинация от собствен и заемен капитал.

Еврохолд вече има подписан мандат с две глобални инвестиционни банки с богат опит в осигуряването на финансиране за подобни сделки, които да обезпечат необходимия заемен капитал.

Сформиран е и и консултативен съвет от експерти със солиден международен опит в бизнеса с дистрибуция на електроенергия, който ще консултира компанията в процеса на интеграция на дейността на ЧЕЗ България в структурата на холдинга.

Еврохолд има и договорка с висшия мениджмънт на ЧЕЗ България ЕАД, в това число и изпълнителния директор на дружеството, да остане в компанията, за да се гарантира плавен преходен период в управлението.

Структурата на ЧЕЗ Груп в България включва електроразпределителното дружество ЧЕЗ Разпределение България АД, компанията за обществено снабдяване с електроенергия и лицензиран търговец ЧЕЗ Електро България АД, лицензирания търговец на електроенергия ЧЕЗ Трейд България ЕАД, компанията за IT услуги ЧЕЗ ИКТ България ЕАД, фотоволтаичния парк Фри Енерджи Проджект Орешец, дружеството за производство на електричество от биомаса Бара Груп и ЧЕЗ България ЕАД, която координира и управлява дейността на всички дружества на групата в страната.

 

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.