Десет тенденции при данните и анализа на данни, които да наблюдавате през 2020 г. – II част

computer-nework

Новото десетилетие предлага естествена точка на пречупване около бизнес трансформацията, която все повече се подхранва с информирани бизнес решения в реално време. Тъй като компаниите се изправят пред проверка на реалността през 2020 г. и използват тази година за усъвършенстване на стратегията си за следващото десетилетие, инвестициите в нововъзникващите и развиващите се тенденции и технологии дават на много организации конкурентно предимство. 

Онлайн изданието business2community.com обобщава 10 тенденции, които да наблюдаваме през 2020 г.

Първа част на материала можете да прочетете тук

Необходимостта от комбиниране на източници на данни продължава да нараства

Връщайки се към прогнозата на IDC за 175 зетабайта данни до 2025 г. (един зетабайт се равнява приблизително на един трилион гигабайта), Ventana Research SVP съветва организациите да инвестират в техники и технологии, които комбинират източници на данни на предприятието (например облак, локални инструменти, други приложения). Онези организации, които приемат споделена структура между своите технологии за анализи и външни приложения, ще имат предимство пред онези, които запазват консервативен подход.

Управляваното от данните повишаване на квалификацията става водещо изискване на предприятията

Не всички тенденции в анализа на данни в предприятията включват технологии. Талантът също предизвиква опасения, включително и липсата му. В неотдавнашния си доклад „Бъдещето на работните места“ Световната икономическа фондация постави анализаторите на данни и учените начело в списъка си с 20-те най-търсени професии.

Според прогнозата до 2022 г. повече от половината от всички служители ще се нуждаят от нови умения и обучение, за да се адаптират към бъдещето на работата. Бизнесите не трябва да се съсредоточават единствено върху наемането на таланти, а и върху образованието, преквалификацията и повишаването на квалификацията за сегашните служители, тъй като нуждата от вземане на решения, ръководена от данни, се увеличава и недостигът на талантът расте.

Изкуственият интелект е истински и готов

2020 г. е годината, в която висшите ръководители трябва да бъдат смели по отношение на изкуствения интелект. Според анализатори ръководителите трябва да се погрижат екипите за анализ на данни да разполагат с това, от което се нуждаят, така че да могат да прекарат по-голямата част от времето си, моделирайки случаите на използване на изкуствен интелект.

Мобилното разузнаване ще се развива през 2020 г. и след това

Мобилните технологии са една от най-важните възможности на десетилетието. Потенциалът, свързан с гласовите асистенти, разширената реалност и носимите устройства, ще предостави нови хоризонти на бизнеса.

Бъдещето на управлението на опита се осъществява от AI

Интелигентните услуги ще доведат до увеличаване и на човешкия интелект точно както машините увеличават физическите си възможности през 20-ти век. За организациите управляваните от AI интелигентни услуги играят ключова роля в изработването и справянето с безкрайната битка за удовлетворяване на очакванията на клиентите чрез намаляване на грешките, подобряване на скоростта на вземане на решения, идентифициране на сигнали за търсене, прогнозиране на резултатите.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.