Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | November 26, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Защо е важно да инвестирате в киберсигурност?

Защо е важно да инвестирате в киберсигурност?

В технологичната ера сигурността на данните е един от най-големите проблеми, с които бизнесът трябва да се справя. Много от най-големите корпорации в света изразходват значителна част от ресурсите си за решаването му.

Кибер сигурността не е обаче проблем само на големите компании. Може да си мислите, че вашият малък бизнес няма ресурси да се тревожи за сигурността на данните, но грешите. Всъщност загубите ви може да са много по-големи, ако решите да игнорирате сигурността на данните, пише онлайн изданието entrepreneur.com.

Ако искате да научите повече за киберсигурността можете да се регистрирате за нашия безплатен Уебинар: Cloud & Cyber Securuty

Всеки малък бизнес трябва да направи сигурността на данните основен приоритет.
Ако все още не сте убедени в това, нека статистиката ви го докаже.

Никой не е в безопасност от киберпрестъпността

През 2018 г. 67 процента от малките предприятия в САЩ са претърпели кибератака, а при 58% е имало изтичане на данни. И това само в течение на годината.

Ако сте имали късмет да не пострадате от киберпрестъпление, то това вероятно в един момент ще ви се случи. Заплахата става все по-честа поради нарастващата способност на престъпниците да пробиват защитите.

Дидо Хардинг, бившият главен изпълнителен директор на TalkTalk, казва в разговор през 2018 г.: "Екипите, които казват, че киберсигурността им е наистина добра, са тези, които трябва да се притесняват най-много. След като ние станахме жертва, най-трудният въпрос беше да решим кога е достатъчно безопасно да се върнем онлайн.“

Сигурността е нещо, което трябва постоянно да се поддържа и никой бизнес не е освободен от това изискване. Някои хора поставят система за сигурност и след това поставят сигурността някъде на заден план, мислейки си, че това им е достатъчно. С развитието на технологията трябва да се развиват и вашите методи за защита на данните.

PUP са нарастваща заплаха

Чували ли сте за PUP? Не, това не е дружелюбен домашен любимец. PUP означава "потенциално нежелана програма“. Понастоящем PUP са основна заплаха за сигурността на данните, особено за малкия бизнес.

Много малки фирми получават пакетен софтуер с покупката на нови инструменти. Част от този пакетен софтуер изпълнява необходимите функции, но понякога се включва и неподходящ софтуер. За съжаление, твърде много малки компании не отделят време, за да сортират всичко преди инсталирането.

Опасната страна на скритите PUP е, че в пакета може да е включен шпионски или друг опасен софтуер. Тези програми може да са проектирани така, че да пускат хакери във вашата система и да излагат чувствителна информация на показ.

Добрата новина е, че опасните програми могат да бъдат избегнати. Софтуерът трябва да се изтегля само от надеждни източници и експерт в областта трябва внимателно да изследва всеки нов продукт, който се добавя към системата на вашата компания. Сред сигурните начини да се защитите е да използвате антивирусна софтуерна програма, която автоматично ще блокира несвързан софтуер.

Малките предприятия страдат най-много

Изследване на Hiscox установява, че през 2019 г. средната цена на кибератака е била 200 000 долара. За гигантските корпорации тази сума не е съществена, но за дребния бизнес може да е смъртоносна. Всъщност цената на нарушенията на сигурността понякога е толкова въздействаща, че много малки предприятия са принудени да затворят.

Масовите течове на данни се увеличават

Не само че нарушенията на данните са чести и трудни за управление от малкия бизнес, но стават и все по-скъпи. . В миналото повечето нарушения на данните са били незначителни събития. Губеха се малко количество данни и то не най-чувствителната информация и за бизнеса беше лесно да се възстанови.

Днес броят на предприятията, които харчат повече от 50 000 долара за възстановяване, се увеличава драматично. Някои от тези разходи идват под формата на повредена репутация и намаляване на продажбите. Допълнителни разходи могат да дойдат и заради съдебни дела.

Най-добрият начин за малкия бизнес да се защити от киберзаплахи е да проявява инициатива за сигурността. Времето и ресурсите, изразходвани за укрепване на сигурността, ще се изплатят в дългосрочен план, тъй като се избягват осакатяващите разходи при нарушаване на данните.

Ако искате да научите повече за киберсигурността можете да се регистрирате за нашия безплатен Уебинар: Cloud & Cyber Securuty

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.