Големи банки обмислят създаване на нова цифрова валута

blockchain

Големите банки UBS, Deutsche Bank, Santander, BNY Mellon обмислят възможността да създадат нова цифрова валута, съобщава британският „Файненшъл таймс", позовавайки се на свои източници.

"В момента, търговията между банките и други финансови институции създава проблеми, отнема време и разходи, поради което всички ние имаме големи офиси", аргументира идеята за новата валута ръководителят за развитието на банката Santander Джулио Фаура.

Според „Файнeншъл таймс", финансовите партньори очакват, че това ще бъде новият банков стандарт за уреждането на сделки чрез blockchain технологията за децентрализиране на база данни на транзакции в мрежата, съобщи infostock. В момента blockchain се прилага за описване и съхраняване на транзакциите с биткойни. Базата данни не се пази на едно място, а "живее" в мрежата.

Едно от големите предимства на blockchain технологията е, че дава много по-сигурен, прозрачен, бърз и ефикасен начин за извършване на транзакции, твърдят източници на "Файненшъл таймс".

Швейцарската банка UBS обмисля да започне да използва новата валута, която все още няма име, от началото на 2018 година.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.