16 екипа от млади предприемачи са на крачка от 30 хил. евро за бизнес старт

business-people1

Един от двата фонд мениджъра, управляващи средствата за бизнес старт по линия на инициативата JEREMIE, LAUNCHub, избра 16 екипа, които ще се състезават за средства за реализация на своята идея. Между  12 и 15 юли екипите от млади предприемaчи ще участват в т.нар. „дълъг уикенд”, по време на който ще презентират идеите си и ще се срещат с потенциални бизнес ментори, става ясно от публикация на блога на фонда.

Първият прозорец за кандидатури за финансиране беше отворен през юни, като LAUNCHub и другия фонд мениджър – Eleven, бяха заляти от кандидатури. През следващите две години двете компании ще раздадат общо 21 млн. евро за стартиращи предприемачи.

От LAUNCHub, който се фокусира върху проекти в сферата на информационните технологии, ще селектират около половината от 16-те кандидати. Одобрените екипи ще получат първоначално финансиране в размер на 30 хил. евро, с които да започнат работа по идеята си. Фондът предлага финансиране и за сийд фазата на компании, което може да достигне до 200 хил. евро.

Прави впечатление, че повечето от проектите, които ще се конкурират във финалния етап на апликационния процес, са в сферата на мобилните приложения. Пълният списък на кандидатите и техните бизнес идеи можете да намерите тук.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.