В Самоков отвори врати база за бронирани автомобили

b_DSC-0946-1967d2f5eb

Първата в България база за производство на бронирани автомобили беше открита в Самоков. Инвестицията в размер на около 5 млн. лв. е дело на “САМАРМ" - съвместна компания на дружествата от отбранителната индустрия „Самел-90“ и „Интернешенъл Арморед Груп БГ“. Тя ще произвежда и оборудва различни видове бронирани машини, които ще отговарят на най-съвременните изисквания на НАТО.

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов участва в официалното откриването на производствена база. Първите български автомобили вече са произведени и бяха представени на откриването, пише Economy.bg.

Заместник-министър Борисов подчерта, че се отчита тенденция на повишаване на инвестициите в производството. По думите му реализирането на проекта е изключително позитивен сигнал за отбранителната индустрия, която има важно значение и като сектор от икономиката, който осигурява сериозни приходи и висококвалифицирани работни места.

„Оценяваме високо непрекъснатия стремеж да се развиват производствените мощности, да се разширява и усъвършенства гамата на произвежданите продукти, да се въвеждат съвременни технологични и иновативни решения в сферата“, допълни той.

Собственикът на „Самел-90“ инж. Петър Георгиев, изтъкна, че над 50 години фирмата предоставя комуникационно обслужване и произвежда радио смутители, като 90% от продукцията е предназначена за износ. По думите му ноу-хау по проекта може да достигне стойност от 50 млн.лв. От своя страна д-р инж. Антон Стефов - изпълнителен директор на „Интернешенъл Арморед Груп“, посочи, че неговата компания има 20 годишен опит в областта на дизайна и производството на бронирани автомобили и стъкла, както и заводи в редица държави.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.