„Софарма бизнес Тауърс” са сгради от ново поколение

fcd975b968d45265210c69d2789d21dad64391be

„Интелигентни” бизнес сгради от клас А - „Софарма бизнес Тауърс”, които бяха открити в началото на м.октомври, са енергийно-ефективно и са създадени с цел да осигурят максимално добри условия на работа. Инвестицията до момента е над 50 млн.евро.
Сградите покриват всички съвременни параметри по отношение на екология, архитектура и енергийна ефективност. Стъклените фасади са последно поколение „дабъл скин“ фасада, специално проектирана от Köster Lichtplanung, Германия, и Reynaers, Белгия. Времето на използване на изкуствено осветление е минимално. Сградите разполагат с уникална филтриращата тревна площ върху покрива, която понижава температурата през лятото и повишава топлоизолационните качества през зимата, с което намалява енергийните разходи на сградата и емисиите на въглероден диоксид.

Цялостното енергоспестяване на сградите спрямо стандартна сграда клас А е над 35% и над 1000 т спестени въглеродни емисии годишно. В сравнение с европейските висок клас сгради тук се очаква разходите на енергия да паднат от 37 до 45%. „Софарма бизнес тауърс” кандидатства за сертификат DGNB Bulgaria, по адаптирана към българските закони, строителни норми и климатични условия германска система.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.