Фондът Eleven отваря шести прозорец за кандидатстване на стартъпи

money

Според скорошно проучване, в Европа има около 100 инкубтора и фондове за инвестиции в стартиращи технологични компании, които инвестират до 50 000 евро срещу 6 до 10% дял в дружествата . Това е причината фондът за инвестиции в стартиращи компании Eleven да обяви Eleven 100 - програма за инвестиции в по-напреднали компании до 100,000 евро, с възможност да се инвестират допълнително средства до общо 200,000 евро в проектите, които се развиват добре. С тази програма фондът запълва празнината между тавана от 50,000 евро който предоставят акселераторите, и долната граница от 500 000 Евро на фондовете за рискови инвестиции.

Eleven е инвестирал 2,9 милиона евро в 57 проекта през последните 18 месеца. Когато фондът стартира през септември 2012 г., той прилагаше поетапен подход , като инвестираще два последователни транша от по 25,000 евро всяки в акселерираните компании, с опцията да инвестира допълнителни до 150,000 евро сийд инвестиция. От 1 февруари акселераторът ще управлява паралелно и прорама за сийд финансиране , насочена към по-развити проекти, осигурявайки до 100 000 евро под формата на дялово участие и дългово финансиране при оценка на компаниите около 1 милион евро. Проекти , които се развиват добре ще могат да получат и допълнителни до 100 000 евро от фонда.

Точно както при стартиращите компании в най-ранен етап , Eleven ще очаква по-напредналите екипи да се присъединят към споделеното пространство на фонда в София за първите три месеца след финализиране на инвестицията, така че да могат да се възползват напълно от програмата , включваща менторство , обучение и семинари . В допълнение времето, прекарано в София ще изложи стартиращите компании към регионалната екосистема и широката международна мрежа от контакти на фонда.

"През последните 18 месеца , ние непрекъснато подобрявахме на нашата програма в сътрудничество с нашите партньори от Techstars и Global Accelerators Network . Успяхме да изградим силна общност от ментори , основатели и инвеститори около Eleven, и сега сме в състояние да подкрепим както комапнии на най-ранен етап, така и по-зрели проекти" - посочва Дилян Димитров, един от основателите на Eleven. "Много силни компании завършват отличните програми за акселерация в Европа само за да попаднат във вакуума за финансиране след този първи кръг , тъй като следващите наличните инвестиции започват от 500 хиляди евро. Това създава отлична възможност за Eleven и ние се надяваме да успеем да подкрепим много европейски компании да се развият и да бъдат успешни. "

Формата за кандидатстване за Eleven 100 е достъпна онлайн на www.f6s.com/elevenS6 и ще бъде отворена до полунощ на 28 февруари . Процесът на подбор , включващ разглеждане на предложенията, интервюта, и презентации от финалистите на разширения инвестиционен комитет на фонда, ще се случи през следващия месец , а инвестициите ще бъдат финализирани през април. Повече информация може да бъде намерена на интернет страницата на фонда на www.eleven.bg и www.blog.eleven.bg.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.